žirnių miltai: apvoliojimui (galite rinktis ir kitokius)
aliejus (kepimui)
karštas vanduo
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių pasirinktą mėsą sumalkite, dėkite prieskonius pagal savo skonį, berkite supjaustytus špinatus ir žalumynus, sutarkuotą sūrį, smulkiai supjaustytą svogūną, įmuškite kiaušinį. Viską gerai išmaišykite.
2. Tuomet formuokite norimo dydžio maltinukus (man jų gavosi 6), apvoliokite žirnių miltuose, apkepkite iš kiekvienos pusės. Pilkite 0,5 puodelio karšto vandens, troškinkite uždengusios, kol išgaruos vanduo.
Reklama
3. Mes šį kartą pasirinkome valgyti su saliero-bulvių koše (bulves viriau su pjaustyto saliero gumbo gabalėliais santykiu 1:4, paskui viską sutryniau su virintu pienu, sviestu bei krapais). Skanaus!
4. Rekomendacija: Daugiau maltinukų receptų rasite: Maltinukai.