1. Iš pradžių atskiruose puoduose uždėkite virti kiaušinius bei ryžius: kiaušinius į šaltą, o ryžius į jau verdantį vandenį. Abiems reikės virti maždaug po 10 minučių.
2. Tuo tarpu burokinės tarkos pagalba susitarkuokite visus agurkus, apibarstykite druska, išmaišykite bei palaukite apie 1-2 minutes, kol agurkai paleis skystį. Rankomis itin gerai nusunkite skystį (aš pati virš kriauklės rankomis paspaudžiu tarkius) - jo neprireiks. Jeigu to nepadarysite - mišrainė bus labai vandeninga.
3. Tada į nusunktus agurkus sutarkuokite sūrį, supjaustykite kumpį, krapus ir įspauskite česnako.
4. Po to išvirus kiaušiniams, juos nulupame, supjaustome kvadratėliais bei truputį atvėsus sudedame į bendrą indą.
5. Išvirus ryžiams, juos perplauname šaltu vandeniu bei taip pat sudedame į bendrą indą.
6. Viską sumaišome su neriebiu majonezu. Prieš patiekdamos neilgai palaikome šaldytuve (jei skubate, to daryti nebūtina). Skanaujame!
7. Pastebėjimai: Agurkų nepagailime - jų traškumas bei gaivumas yra šios mišrainės akcentas. Šaldytuve pastovėjusi mišrainė bent jau man yra skanesnė, bet ilgai laikyti ten negalima. Kuo ilgiau ji ten stovės - tuo labiau "vandenės".