Labai pagerinta pikantiška mišrainė

2018-03-22 Autorius Ugniniai receptai

Labai pagerinta pikantiška mišrainė

Ingredientai

    • kiaušiniai: 4
    • nevirti ryžiai: 100 gramų
    • agurkai: 5 (didesni)
    • fermentinis sūris: 150-200 gramų
    • kumpis: 100 gramų
    • česnakas: 2 skiltelių
    • krapai: daug
    • neriebus majonezas: pagal skonį
    • konservuoti žirneliai (nėra privaloma)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių atskiruose puoduose uždėkite virti kiaušinius bei ryžius: kiaušinius į šaltą, o ryžius į jau verdantį vandenį. Abiems reikės virti maždaug po 10 minučių.
  2. 2. Tuo tarpu burokinės tarkos pagalba susitarkuokite visus agurkus, apibarstykite druska, išmaišykite bei palaukite apie 1-2 minutes, kol agurkai paleis skystį. Rankomis itin gerai nusunkite skystį (aš pati virš kriauklės rankomis paspaudžiu tarkius) - jo neprireiks. Jeigu to nepadarysite - mišrainė bus labai vandeninga.
  3. 3. Tada į nusunktus agurkus sutarkuokite sūrį, supjaustykite kumpį, krapus ir įspauskite česnako.
  4. 4. Po to išvirus kiaušiniams, juos nulupame, supjaustome kvadratėliais bei truputį atvėsus sudedame į bendrą indą.
  5. 5. Išvirus ryžiams, juos perplauname šaltu vandeniu bei taip pat sudedame į bendrą indą.
  6. 6. Viską sumaišome su neriebiu majonezu. Prieš patiekdamos neilgai palaikome šaldytuve (jei skubate, to daryti nebūtina). Skanaujame!
  7. 7. Pastebėjimai: Agurkų nepagailime - jų traškumas bei gaivumas yra šios mišrainės akcentas. Šaldytuve pastovėjusi mišrainė bent jau man yra skanesnė, bet ilgai laikyti ten negalima. Kuo ilgiau ji ten stovės - tuo labiau "vandenės".