Lapinių kopūstų salotos su vynuogėmis, fetos sūriu ir graikiniais riešutais

2020-09-05 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Lapinių kopūstų salotos su vynuogėmis, fetos sūriu ir graikiniais riešutais
Nusprendžiau, kad savo virtuvėje reikia "pažaisti" su kale kopūstais. Į pagalbą pakviečiau vynuoges, fetos sūrį, graikinius riešutus ir turiu nuostabias salotas, kurias noriu, kad ir Jūs paragautumėt. Taigi, štai Jums receptas. :)

Ingredientai

    • smulkinti lapiniai kopūstai: ~2-3 saujų
    • besėklės vynuogės: 200 gramų
    • feta sūris: 100 gramų
    • graikiniai riešutai: 75 gramų
    • aliejus: 3 šaukštų
    • citrinos sultys: 3 šaukštų
    • medus: 1 šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia lapinius kopūstus užpilame verdančiu vandeniu ir palaikome maždaug 2 minutes.
  2. 2. Tada nupilame vandenį ir perliejame šaltu vandeniu, kad išliktų žalia spalva.
  3. 3. Tuomet sumaišome aliejų su medumi bei citrinos sultimis.
  4. 4. Po to į lėkštes dedame kopūsto lapus, susmulkintus graikinius riešutus, susmulkintas vynuoges ir kubeliais supjaustytą fetą sūrį.
  5. 5. Pašlakstome pasiruoštu užpilu, patiekiame ir skanaujame!
  6. 6. Rekomendacija: Daugiau kopūstų salotų receptų rasite: Kopūstų salotos.
Cezario salotos su vištiena
(24)