sviestas: 80 gramų (30 gramų padažui, 50 gramų žuvies kepimui)
miltai: 1 valgomojo šaukštū (0,5 padažui)
žuvies sultinys: 1 stiklinės (arba vanduo - padažui)
druska: (padažui)
žuvies prieskoniai: 1 arbatinio šaukštelio (papildomai žiupsnelio padažui)
smulkinti krapai: 1 saujos (padažui)
Recepto paruošimas
1. Pradžioje lašišą nuskutame, nuplauname, nusausiname bei pabarstome prieskoniais. Palaikome maždaug pusvalandį.
2. Tuomet keptuvėje su sviestu pakepame susmulkintus svogūnus, sudedame krevetes, įberiame prieskonių, druskos, o po kelių minučių suberiame miltus. Gerai sumaišome. Tada kai miltai apkeps, supilame sultinį arba vandenį. Padažas turi gautis vidutinio tirštumo. Keptuvę nukeliame nuo ugnies bei įmaišome sususmulkintų krapų.
3. Tada lašišą iškepame kitoje keptuvėje su sviestu. Patiekdamos ant žuvies užspaudžiame citrinos sulčių, užpilame padažo. Skanaujame!
Meda
Seku jūsų receptus ir vis pagaminu kurį nors:) Savaitgaliui nusprendžiau paruošti lašišą pagal šį receptą ir jis buvo nuostabaus skonio. Dažnai žuvį ruošiu taip, nes šis derinys man be proto patinka.
Atsakyti
Meda
Atsakyti