graikiškas jogurtas: 600 gramų (renkamės kuo mažiau riebų)
druska: žiupsnelio
citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
Papuošimui:
mėgiamos šviežios uogos
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių sausainius susmulkiname iki trupinių (idealiausia – su elektriniu smulkintuvu), juos suberiame į dubenį, pilame ištirpintą bei atvėsintą sviestą, supilame medų ir aguonas, viską išmaišome iki vientisos masės.
2. Tuomet orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros. Iš sausainių trupinių kepimui skirtoje formoje suformuojame torto pagrindą. Dedame kepti apie 15 minučių, kol jis įgaus formą ir taps tvirtas.
Reklama
3. Pagrindą išimame iš orkaitės ir paliekame atvėsti.
4. Per tą laiką galima pasiruošti torto įdarą. Gerai išplakame kiaušinius, supilame medų, kukurūzų krakmolą, supilame jogurtą ir įspaudžiame citrinos sulčių. Plakame, kol gausime vientisą masę.
5. Tada gautą masę pilame ant atvėsusio pagrindo. Kepimo indą dedame į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę bei kepame apie 60 minučių. Ar tortas jau yra iškepęs, matysime lengvai jį pajudinusios – šonai turėtų būti tvirti.
6. Kai tik ortas atvės, neskubame jo valgyti, nes skonis bus dar toks vidutinis. Dedame jį visai nakčiai arba net visai parai į šaldytuvą. Jam šaltai pastovėjus, puošiame mėgiamomis uogomis. O tada jau lepinamės!!!
7. Rekomendacija: Daugiau tortų receptų rasite: Tortai.