Maltos kalakutienos vyniotinis su kriaušėmis, sūriu ir bazilikais

2017-10-17 Autorius Jurgittos receptai

Maltos kalakutienos vyniotinis su kriaušėmis, sūriu ir bazilikais

Ingredientai

    Vyniotiniui:
    • malta kalakutiena: 600 gramų
    • svogūnai: 1 (didelio)
    • manų kruopos: 4 valgomųjų šaukštų
    • grietinė: 3 valgomųjų šaukštų
    • kiaušiniai: 1
    • česnakai: 3 skiltelių
    • šviežios krapų šakelės
    • druska
    • pipirai
    • kiti mėgiami prieskoniai
    Įdarui:
    • sūris: 150 gramų
    • kriaušės: 1 didelės (kad nebūtų labai vandeninga)
    • kelios krapų ir bazilikų šakelės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje krapus susmulkiname. Svogūną ganėtinai smulkiai supjaustome bei apkepiname svieste. Į faršą suberiame krapus, svogūną, susmulkintą česnaką, manus, supilame grietinę, išplaktą kiaušinį. Įberiame druskos, pipirų bei norimų prieskonių.
  2. 2. Tuomet įdarui sūrį sutarkuojame, kriaušę supjaustome mažais kubeliais, žalumynus smulkiai supjaustome, viską sumaišome.
  3. Reklama
  4. 3. Tada formą (10×28 centimetrų) ištepame aliejumi (aš tiesiog išklojau kepimo popieriumi). Tris ketvirtadalius faršo paskirstome ant formos dugno bei ant sienelių, t. y. padarome griovelį įdarui. Dedame įdarą, ant viršaus dedame likusį faršą. Ant viršaus galite išdėlioti kelis gabalėlius sviesto.
  5. 4. Kepame 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 40 minučių. Jei valgome šiltą – palaikome apie 10–15 minučių, kad šiek tiek atvėstų bei pjaustant nebėgtų sūris.
  6. 5. Galite valgyti ir šaltą, tuomet jis puikiai pjaustomas – įdaras būna sutvirtėjęs (nuotraukoje matote pastovėjusį maždaug 30 minučių).
  7. 6. Rekomendacija: Daugiau kalakutienos vyniotinių receptų rasite: Kalakutienos vyniotiniai.
Kalakutienos ir pupelių troškinys
(6)