Mėsos - triušienos vėrinukai su paprika ir pievagrybiais

2021-02-03 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Mėsos - triušienos vėrinukai su paprika ir pievagrybiais
Po truputį vėl artėja grilio sezonas, kai daugelis galės vakarus leisti gamtoje kartu tiek su draugais, tiek su šeimos nariais. Tomis dienomis progos išsikepti vėrinukų su triušiena, tai nuostabi mėsa šiam patiekalui. :)

Beje, šiuos vėrinukus galite ir dabar išsikepti orkaitėje. Apsivalgymas garantuotas. :)

Iš nurodytų ingredientų kiekio man gavosi 8 vėrinukai. Vienam žmogui pavalgyti, prireikė dviejų tokių vėrinukų. ;)

Ingredientai

    • "Lapino puota" šviežia triušienos mėsa (troškinti, kepti): 250 gramų (tinka ir kita mėgstama mėsa)
    • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • medus: 2 valgomųjų šaukštų
    • Dižono garstyčios: 1 valgomojo šaukšto
    • džiovintas bazilikas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • džiovintas raudonėlis: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • kajeno pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • druska
    • malti juodieji pipirai
    • maži pievagrybiai: 200 gramų
    • raudonosios paprikos: 1 nedidelės
    Taip pat prireiks:
    • mediniai iešmeliai: 8
    • virti ryžiai (patiekimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia medinius iešmelius pamerkiame į šaltą vandenį ir palaikome jame maždaug pusvalandį.
  2. 2. Dubenyje sumaišome alyvuogių aliejų, medų, dižono garstyčias, džiovintus bazilikus bei raudonėlius ir kajeno pipirus. Pagardiname druska ir maltais juodaisiais pipirai. Viską gerai sumaišome.
  3. Reklama
  4. 3. Į pasiruoštą marinatą sudedame triušienos gabaliukus ir marinuojame maždaug pusvalandį.
  5. 4. Ant iešmelių pakaitomis mauname paprikos gabaliukus, pievagrybius ir triušienos gabaliukus.
  6. 5. Kepame grilyje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda ir mėsa būna iškepusi.
  7. 6. Labai skanu patiekti su virtais ryžiais (jeigu juos mėgstate).
  8. 7. Gaminant namuose be grilio: Vėrinukus apskrudiname keptuvėje ir sudedame į kepimo skardą ištiestą su kepimo popieriumi.
  9. 8. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15-20 minučių. Skanaujame!
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau vėrinukų rasite: Vėrinukų receptai.

Aušra

Tikrai galima apsiryti
Atsakyti
Lėtai troškinta jauno ožiuko mėsa su rozmarinu orkaitėje
(1)
Vištienos arba triušienos kukuliukai su sūriu ir daržovių padažu
(3)
Troškinta aviena su kopūstais
(1)
Tiršta, soti ir aštri pupelių sriuba su mėsa
(2)