Minkšti kūčiukai be mielių, su aguonomis ir medumi

2021-12-02 Autorius WorldRecipes.lt

Minkšti kūčiukai be mielių, su aguonomis ir medumi
Itin skanūs kūčiukai be mielių, kupini aguonų ir medaus aromatų. Idealus receptas skubantiems, kai nėra ūpo laukti, kol pakyla mielinė tešla. Net nėra daugiau ką apie juos pridurti. Tiesiog keliaujam gaminti ir pasilepinti jau šiandien! :) 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • miltai: 500 gramų
    • kepimo milteliai: 1 kupino šaukšto
    • medus: 2 valgomųjų šaukštų
    • vanduo: 200 mililitrų
    • cukrus: ~2-3 valgomųjų šaukštų
    • aliejus: 80 mililitrų
    • druska: žiupsnio
    • aguonos: 30 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia dubenyje sumaišykite miltus su druska, aguonomis ir vienu kupinu šaukštu kepimo miltelių.
  2. 2. Tada stiklinėje sumaišykite vandenį su medumi bei cukrumi.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet šlapius ingredientus pilkite ant sausų ir išmaišykite. Užminkykite minkštą, elastingą tešlą.
  5. 4. Imkite po nedidelį gabaliuką tešlos, rankomis suvykite į plonas virveles, pjaustykite gabaliukais ir dėkite kepti ant kepimo popieriumi ištiestos skardos.
  6. 5. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10-15 minučių (priklausomai nuo kūčiukų dydžio). Skanaukite!
  7. 6. Rekomendacija: Daugiau kūčiukų receptų rasite: Kūčiukai.
Keptuvėje kepta silkė su daržovėmis
(9)