Itin skanūs kūčiukai be mielių, kupini aguonų ir medaus aromatų. Idealus receptas skubantiems, kai nėra ūpo laukti, kol pakyla mielinė tešla. Net nėra daugiau ką apie juos pridurti. Tiesiog keliaujam gaminti ir pasilepinti jau šiandien! :)
Ingredientai
miltai: 500 gramų
kepimo milteliai: 1 kupino šaukšto
medus: 2 valgomųjų šaukštų
vanduo: 200 mililitrų
cukrus: ~2-3 valgomųjų šaukštų
aliejus: 80 mililitrų
druska: žiupsnio
aguonos: 30 gramų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia dubenyje sumaišykite miltus su druska, aguonomis ir vienu kupinu šaukštu kepimo miltelių.
2. Tada stiklinėje sumaišykite vandenį su medumi bei cukrumi.
Reklama
3. Tuomet šlapius ingredientus pilkite ant sausų ir išmaišykite. Užminkykite minkštą, elastingą tešlą.
4. Imkite po nedidelį gabaliuką tešlos, rankomis suvykite į plonas virveles, pjaustykite gabaliukais ir dėkite kepti ant kepimo popieriumi ištiestos skardos.
5. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10-15 minučių (priklausomai nuo kūčiukų dydžio). Skanaukite!
6. Rekomendacija: Daugiau kūčiukų receptų rasite: Kūčiukai.