Aš šiuos pyragėlius labai mėgstu gaminti ir Kūčių vakarienei (bet ir ne tik jai). Patinka mūsų visai šeimai. Taip pat nuostabiai tinka šiuos pyragėlius įdaryti džiovintais baravykais arba mėgiama uogiene.
1. Iš pradžių sviestą su pienu sudėkite į dubenėlį bei kaitinkite, kol sviestas ištirps. Kiaušinį išplakite, įdėkite į sviesto bei pieno masę, išmaišykite. Tada 300 gramų miltų sumaišykite su mielėmis, druska bei cukrumi, išmaišykite.
2. Skystą masę pilkite į sausą bei išmaišykite. Įberkite likusius miltus bei minkykite tešlą (maždaug 10 minučių). Paskui uždenkite rankšluosčiu bei palikite šiltoje patalpoje maždaug valandai, kad tešla iškiltų.
Reklama
3. Tuomet pievagrybius išplaukite, smulkiai supjaustykite, įberkite druskos bei keptuvėje iškepkite. Smulkiai supjaustytus svogūnus taip pat iškepkite. Sumaišykite tarpusavyje.
4. Po to paimkite dalį tešlos, iškočiokite, išpjaukite apskritimus, įdėkite įdaro bei šakute stipriai suspauskite šonus.
5. Kepkite gilioje keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių. Patiekite ir skanaukite!
6. Rekomendacija: Daugiau receptų su pievagrybiais rasite: Pievagrybių receptai.