Morkų - obuolių apkepas

2018-09-12 Autorius WorldRecipes.lt

Morkų - obuolių apkepas

Ingredientai

    • morkos: 4
    • obuoliai: 3
    • cukrus: ~3 šaukštų (priklausomai nuo obuolių rūgštumo)
    • manų kruopos: 70 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • grietinė: 100 gramų
    • citrinos žievelė: iš 1 vnt.
    • sviestas: 30 gramų
    • cinamonas
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių morkas bei obuolius stambiai sutarkuokite. Sumaišome juos su kiaušinių tryniais, manų kruopomis, cukrumi bei grietine.
  2. 2. Įberiame cinamono, nutarkuotą citrinos žievelę bei žiupsnelį druskos.
  3. 3. Tuomet kiaušinių baltymus išplakame iki standumo. Įmaišome į morkų masę.
  4. 4. Po to supilame viską į sviestu išteptą formą. Viršų pašlakstome ištirpintu sviestu.
  5. 5. Kepame iki 160 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30 minučių (kol įbestas medinis iešmelis išliks sausas).
  6. 6. Patiekti galima vieną, su grietine, su mėgstama uogiene arba švelniu padažu (aš pati šį kartą patiekiau su naminiu vaniliniu padažu). Mėgaujamės:)
Keto varškės apkepas
(8)