Paprastas varškės apkepas su manais

2024-11-19 Autorius mitybosdienorastis

Paprastas varškės apkepas su manais
Varškės apkepas su manais – tai puikus derinys švelnios tekstūros, subtilaus skonio ir jaukaus kvapo. Jo gamybos procesas yra paprastas, o rezultatas – labai gardus. Pieno ir manų kruopų mišinys užtikrina minkštą ir purus apkepo pagrindą, o išplakti kiaušinio baltymai prideda lengvumo, kuris tiesiog tirpsta burnoje.

Varškės apkepas puikiai tinka tiek kaip desertas, tiek kaip sotus užkandis ar lengva vakarienė. Patiekus su trupučiu grietinės, vaisių uogienės arba cukraus pudros ir šokolado drožlių, šis patiekalas tampa dar labiau viliojančiu – tikra skanėstų mėgėjų švente. Jį lengva ruošti, o rezultatas pradžiugins tiek vaikus, tiek suaugusiuosius.

Ingredientai

    • Varškė: 500 g
    • Kiaušiniai: 3 vnt.
    • Sviestas: 100 g (minkštas)
    • Pienas: 1 stikl.
    • Manų kruopos: 4 valg. š.
    • Cukraus pudra: šiek tiek
    • Šokolado drožlės: šiek tiek (nebūtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Į stiklinę pieno supilti manų kruopas ir palikti išbrinkti 15 min.
  2. 2. Kiaušinio baltymus atskirti nuo trynių.
  3. Reklama
  4. 3. Į didesnį dubenį sudėti varškę, sviestą, kiaušinio trynius, supilti stiklinę pieno kartu su manais ir plaktuvo pagalba gerai išmaišyti.
  5. 4. Atskirame inde baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai, lengvais judesiais įmaišyti į varškės masę.
  6. 5. Kepimo formą patepti sviestu, supilti paruoštą masę ir dėti kepti į iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje ~40min.
  7. 6. Iškepusį apkepą atvėsinti ir tuomet pabarstyti cukraus pudra ir šokolado drožlėmis.
  8. 7. Pagardinimui puikiai tinka braškių uogienė, graikiškas jogurtas ir bananas.
Paprastas varškės apkepas su manais
Recepto autorius mitybosdienorastis