Morkų pyragas su citrinomis ir miltinio cukraus glajumi

2023-07-24 Autorius WorldRecipes.lt

Morkų pyragas su citrinomis ir miltinio cukraus glajumi
Šis pyragas gaunasi ypatingai gražios bei viliojančios spalvos. Morkos sumaišytos su citrinos sultimis visiškai nepatamsėja ir dar įgauna itin gerą skonį. Kas ragavo ir nežino kaip šis pyragas yra pagamintas, galvoja, kad jis keptas su apelsinais. Darbo tikrai nedaug, o rezultatas - nuostabus!

Ingredientai

    • sviestas: 150 gramų
    • kiaušiniai: 4
    • cukrus: 400 mililitrų
    • vanilinis cukrus: 4 šaukštelių
    • nutarkuota citrinų žievelė: iš 2 vnt. (geltonojo sluoksnio)
    • citrinos sulčių: iš 1 vnt.
    • stambiai tarkuotos morkos: 300 gramų
    • miltai: 500 mililitrų
    • kepimo milteliai: 3 šaukštelių
    Papildomai glajui:
    • citrinos sultys: kelių šaukštų
    • miltinis cukrus

    Recepto paruošimas

  1. 1. PIrmiausia sviestą ištirpiname ir atvėsiname.
  2. 2. Tuomet kiaušinius išplakame su paprastu bei vaniliniu cukrumi.
  3. Reklama
  4. 3. Tada stambiai sutarkuotas morkas sumaišome su citrinos sultimis ir žievele bei įmaišome į kiaušinių plakinį.
  5. 4. Po to supilame atvėsusį sviestą.
  6. 5. Kitame dubenyje sumaišytus miltus su kepimo milteliais taipogi sudedame į tešlą.
  7. 6. Paskui tešlą sukrečiame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir kepame maždaug 40-50 minučių iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
  8. 7. Glajus: Citrinos sultis sumaišome su miltiniu cukrumi. Cukraus dedame tiek, kad masė taptų tiršta ir ją užtepame ant pyrago viršaus. Lepinamės!
  9. 8. Patarimas: Šį pyragą galite, jeigu norisi, kepti ir apvalioje kekso formoje. Tuomet gausite keksą. Tai taip pat gali būti nuostabus torto pagrindas. Labai tiks su kiaušininiais arba sviestiniais kremais. Dar neatsirado mano gyvenime žmogaus, kuriam šis pyragas nepatiktų.
Morkų pyragas su citrinomis ir miltinio cukraus glajumi

Rita

Gal galit parašyti kokio dydžio skardą naudojot. Čia labai dideli kiekiai produktų. Žinočiau kiek pamažinti. Ačiū
Atsakyti