Morkų salotos su obuoliais "Gaidelis"

2024-10-02 Autorius Vaida Bučinskienė

Morkų salotos su obuoliais "Gaidelis"
Šis gaivus morkų ir obuolių salotų receptas su česnaku puikiai tinka kaip lengvas garnyras ar užkandis. Morkos ir obuoliai, supjaustyti plonais šiaudeliais, derinami su švelniu grietinės kremu, o česnakas suteikia šiek tiek aštrumo. Druska ir pipirai užbaigia skonio balansą, suteikdami patiekalui pikantiškumo. Tai puikus derinys, jungiantis saldumą, gaivumą ir subtilų česnako aromatą – paprasta, greita ir sveika.

Autorės komentaras - ieškodama informacijos apie šias salotas susidūriau su dvejomis stovyklomis - vieni kartu su grietine įmaišo ir majonezo, kiti griežtai to nedaro. Vieni naudoja česnaką ruošdami salotas, kiti jo atsisako. Išbandžiau visus variantus ir galiu pasakyti, kad majonezas prideda papildomo skonio, taip pat ir česnakas, žinoma. Tad drąsiai naudokite šiuos ingredientus jeigu norisi šiek tiek pikantiškesnių salotų. Jeigu norisi paprasčiau, tikrai užteks ir grietinės bei žiupsnelio druskos. 

Ingredientai

    • Morkos: 3 vnt.
    • Obuoliai: 2 vnt. (mažesni)
    • Grietinė: 1 valg. š. 
    • Česnakai: 1-2 skiltelės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Morkas nuskusti ir supjaustyti nedidelėmis lazdelėmis (šiaudeliais).
  2. morkų lazdelės
  3. 2. Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti šiaudeliais. Sudėti prie morkų.
  4. obuolių lazdelės su morkomis
  5. 3. Įdėti šaukštą grietinės.
  6. grietinė ant morkų ir obuolių
  7. 4. Įspausti česnako skiltelę (ar dvi, ar netgi daugiau, jeigu norisi stipresnio skonio).
  8. Morkų salotos su obuoliais "Gaidelis"
  9. 5. Pagardinti druska ir pipirais. Viską gerai išmaišyti.
Morkų salotos su obuoliais "Gaidelis"