1. Pirmiausia nuskutame vienodo dydžio bulves bei jas apverdame. Nuo užvirimo verdame maždaug 15 minučių. Tada nupilame vandenį bei atvėsiname.
2. Sviesto paruošimas: Sviestas turi būti kambario temperatūros. Jį dedame į gilesnį indą, beriame druską, sukapotą česnaką bei prieskonines žoleles. Visus prieskonius dedame pagal savo skonį, man asmeniškai labai patinka išraiškingesnis skonis.
3. Sviestą gerai išmaišome.
4. Po to česnakinį sviestą susukame į plėvelę. Ir padedame į šaldytuvą. Šį sviestą aš pati naudoju daug kur, labai gardu marinuojant vištą, jį tiesiog pakišti po odą, tinka ir sausesnei mėsai (kumpiui, krūtinėlei ar panašiai), kai ji kepama orkaitėje.
5. Bulvių paruošimas: Iš folijos padarome krepšelius, į kiekvieną krepšelį sudedame po 2-3 bulves, ant jų dedame paruošto česnakinio sviesto bei kišame į orkaitę įkaitintą iki 190 laipsnių temperatūros. Kepame, kol bulvės paskrus, per tą laiką kelis kartus pavartome jas, kad sugertų visą sviestą.
6. Užkaičiame dešreles, kol jos verda, pusžiedžiais supjaustome svogūnus.
7. Tada įkaitiname keptuvę pilame truputį aliejaus, sudedame svogūnus bei kepiname. Jų perkepinti tikrai nereikia. Jiems suminkštėjus, beriame cukrų bei druską ir įpilame balzaminį actą. Dedame viską gražiai į lėkštes ir skanaujame!