Naminiai makaronai su kiaulienos kumpio troškinuku

2017-10-28 Autorius WorldRecipes.lt

Naminiai makaronai su kiaulienos kumpio troškinuku

Ingredientai

    Naminiams makaronams:
    • miltai: 450 gramų
    • vanduo: 100 mililitrų
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
    • kiaušiniai: 2
    Kiaulienos kumpio troškinukui:
    • kiaulienos kumpis: 500 gramų
    • cukinijos: 2 (nedidelių)
    • svogūnai: 2
    • morkos: 1 (didelės)
    • mėgiami prieskoniai (aš pati naudojau garstyčių grūdelius, trintą lauro lapą, druską)
    • 12% grietinėlė: 200 mililitrų
    • džiovinti čiobreliai
    • petražolės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Naminiai makaronai: Į dubenį įmušame kiaušinius, beriame druską, pilame aliejų bei vandenį. Viską gerai išplakame. Tuomet sudedame miltus. Išminkome tešlą. Ji pavyksta minkšta, bet nelipni. Išminkytą tešlą, padedame pusvalandžiui į šalį, kad susistovėtų.
  2. 2. Tada tešlą padaliname į keturias dalis. Taip bus paprasčiau ją iškočioti kuo ploniau.
  3. 3. Kuo plonesnė bus tešla, tuo makaronai gausis skanesni. Kočiojant tešlą, ją privalu pabarstyti miltais, aš paprasčiausiai imu saują miltų bei padengiu jais visą tešlos paviršių. Tešlą susukame į ritinį bei supjaustome plonomis riekelėmis. Riekeles išvyniojame bei sumaišome su miltais, kad makaronai nesukibtų.
  4. 4. Verdame juos ganėtinai trumpai. Užviriname vandenį, sudedame makaronus bei verdame apie 4-5 minutes, nuo užvirimo (virimo laikas priklausys nuo pagamintų makaronų storio).
  5. 5. Kiaulienos kumpio troškinukas: kumpį geriausia pasiruošti iš anksto. Įtriname druska, pipirais, lauro lapo milteliais, garstyčių sėklomis bei aliejumi (arba savo mėgiamais prieskoniais). Taip pamarinuotą kumpį, idealiausiai palaikome bent kelias valandas, kad susigūlėtų prieskoniai.
  6. 6. Tada jį dedame į kepimo rankovę bei pašauname į 200 laipsnių temperatūros orkaitę pusvalandžiui. Kumpis dar nebus pilnai iškepęs, bet tokio mums ir reikia. Pakepto, o paskui patroškinto kumpio skonis daug skanesnis. Atvėsintą kumpį supjaustome plonomis juostelėmis. Jas sudedame į gilų puodą. Morkas supjaustome mažais gabalėliais bei dedame į įkaitintą keptuvę, ant morkų sudedame pusžiedžiais supjaustytus svogūnus ir viską gerai apkepame.
  7. 7. Tada beriame prieskonius. O po to sudedame šiaudeliais supjaustytas cukinijas. Apkeptas daržoves sudedame į puodą ant mėsos. Pilame porą stiklinių vandens, jis neturi apsemti mėsos bei daržovių. Troškiname maždaug 15 minučių, po 15 minučių atidengiame angtį bei leidžiame nugaruoti daliai vandens. Atskirai sumaišome grietinėlę su džiovintomis žolelėmis bei supilame ant gaminamo troškinuko, viską gerai išmaišome, palaukiame, kol užvirs. Užvirus išjungiame ugnį, uždengiame dangtį bei leidžiame troškinukui pastovėti apie 5 minutes.
  8. 8. Taip paruoštą troškinį užpilame ant makaronų bei skanaujame!
Makaronai su tunu ir porais
(1)
Makaronų ir krevečių užkepėlė su padažu
(1)
Įdaryti makaronai su varške ir špinatais pagal Beatą
(1)
Ryžių makaronai su krevetėmis ir kokoso pienu
(7)
Makaronai su vištiena, kumpiu ir grietinėle
(3)