sviestas: 2 valgomųjų šaukštų (arba kokosų aliejus)
jogurtas: 2 valgomųjų šaukštų (arba grietinės)
mėgiamos džiovintos uogos
baltasis šokoladas
Recepto paruošimas
1. Glaistui, jei tik yra galimybė vietoje sviesto siūlytume naudoti kokoso aliejų (skaniau, sveikiau bei geresnė konsistencija).
2. Galima naudoti silikonines keksiukų formelės. Taip pat galima gaminti ir be formelių, vadovaujantis tiesiog proceso eiga. Masę dėkite ant maistinės plevelės, suvyniokite į „dešrą“ bei dėkite į šaldiklį. Išėmus apliekite šokoladu bei pjaustykite gabaliukais.
Reklama
3. Pradžioje varškę su cukrumi, sviestu, keliais šaukštais jogurto (arba grietinėlės) bei džiovintomis uogomis dėkite į blenderį bei susmulkinkite.
4. Baltąjį šokoladą ištirpinkite kartu su šaukštu sviestu. Gauta mase apliekite keksiukų formeles bei palikite šaldiklyje sustingti. Į glaisto masę galite įdėti ir sutarkuotos apelsino žievelės.
5. Norint, kad glaistas būtų dar storesnis, kai sustings vėl aptepkite sviesto bei šokolado mase, dėkite atgal į šaldiklį.
6. Kai glaistas sustings, pridėkite varškės įdaro. Geriausia šaldytuve palaikyti bent per naktį. Iš formelių išsiima labai lengvai. Skanaus!
7. Rekomendacija: Daugiau sūrelių receptų rasite: Sūrelių receptai.