1. Pastabėjimas dėl raugo: Raugą reikia bent porą kartų atnaujinti (ryte bei vakare) su 50 gramų raugo; 100 g. miltų (50 g. kvietinių +50 g. rupių kvietinių) ir 100 g. vandens. Laikyti raugą reikia kambario temperatūroje.
2. Iš pradžių pakepiname riešutus orkaitėje maždaug 10 minučių (180 laipsnių temperatūroje), kol jie dailiai apskrus. Išimame iš orkaitės bei atvėsiname. Sukapojame riešutus stambiai.
3. Orkaitę paliekame įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros. Patepame sviestu keksų kepimo formą.
4. Tuomet dubenyje sumaišome raugą, kiaušinius, grietinę bei obuolius.
5. Po to kitame dubenyje sumaišome miltus, cukrų, kepimo miltelius, sodą, druską, imbierą, cinamoną, muskato riešutą bei gvazdikėlį. Įpilame aliejų į miltų mišinį bei išmaišome iki vientisos masės, paskui įmaišome riešutus. Sumaišome miltų mišinį su kiaušinių mišiniu iki vientisos masės.
6. Įpilame tešlą į kepimo formą bei dedame į orkaitę. Kepame apie 60 minučių. Išimame iš orkaitės bei paliekame formoje maždaug pusvalandį.
7. Tuomet išimame iš kepimo formos bei atvėsiname ant grotelių. Skanaujame!
8. Rekomendacija: Daugiau riešutų pyragų receptų rasite: Riešutų pyragai.