Nekeptas gaivus tortas su agrastais

Ingredientai

    Pagrindui: Kremui:
    • naminė varškė: 300 gramų
    • saldintas sutirštintas pienas: 1 indelio
    • naminė grietinė: 0,5 litro
    • želatina: 3 valgomųjų šaukštų
    • želė: 1 pakelio (naudota apelsinų skonio)
    • vanduo: 100 mililitrų
    • vanilinis cukrus: 1 pakelio
    Viršutiniam sluoksniui:
    • želė: 1 pakelio (pasirinktinai pagal skonį)
    • karštas virintas vanduo: 250 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje sausainius sutriname su kambario temperatūros sviestu, dedame į tortinę, išklotą su sviestiniu popieriumi, išlyginame bei truputį paspaudžiame prie dugno ir kraštų. Dedame į šaldytuvą bei laikome jame maždaug 30 minučių.
  2. 2. Tuomet želatiną sumaišome su žele, užpilame vandeniu, pabrinkiname maždaug 15–20 minučių.
  3. Reklama
  4. 3. Tada varškę pertriname per sietelį (arba tiesiog sutriname trintuvu), pilame saldintą sutirštintą pieną, dedame grietinę, beriame vanilinį cukrų, viską labai gerai išmaišome iki vientisos masės. Ant garų vonelės ištirpiname želės bei želatinos mišinį. Jį supilame (nuolat maišydamos) į varškės ir grietinės masę.
  5. 4. Po to iš šaldytuvo išimame torto pagrindą, užpilame kremą, vėl dedame į šaldytuvą 2–3 valandoms.
  6. 5. Tada išėmus iš šaldytuvo puošiame agrastais.
  7. 6. Viršutiniam sluoksniui skirtą želę suberiame į indą, užpilame vandeniu, maišome, kol viskas ištirps. Želę užpilame ant torto viršaus bei jį vėl dedame į šaldytuvą porai valandų. Skanaujame!
Nekeptas gaivus tortas su agrastais
Austriškas šokolado tortas
(2)