Nesaldūs keksiukai su špinatais

2017-10-17 Autorius Gabrielės blogas

Nesaldūs keksiukai su špinatais

Ingredientai

    • sojų pienas: 1,25 puodelio (galima naudoti ir karvės pieną)
    • špinatai: 1,5 puodelio (kelios saujos)
    • rapsų aliejus: trečdalio puodelio
    • miltai: 2 puodelių
    • cukrus: 0,5 puodelio
    • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
    • druska: žiupsnelio
    • pjaustytas fetos sūris: 1 puodelio
    • riešutai: apibarstymui

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje špinatus užpilkite rapsų aliejumi bei viską sumalkite iki vientisos masės. Tada įmaišykite pieną bei visus sausus ingredientus. Į tešlą įsukite ir supjaustytą sūrį. Tuomet viską padalinkite į keksiukų formeles (formelėse palikite šiek vietos keksiukams kilti), apibarstykite riešutais.
  2. 2. Po to pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros, kepkite maždaug 20 minučių. Skanaukite!
  3. Reklama
  4. 3. Pastebėjimas: Šiuos gardžius keksiukus itin lengva padaryti ir veganiškus (tiesiog atsisakome fetos).
Mėlynių, avižinių dribsnių ir jogurto keksiukai
(1)
Keksiukai "Raudonasis aksomas"
(3)
Varškės keksiukai su šilauogėmis
(3)
Keksiukai su riešutų sviestu
(3)