sojų pienas: 1,25 puodelio (galima naudoti ir karvės pieną)
špinatai: 1,5 puodelio (kelios saujos)
rapsų aliejus: trečdalio puodelio
miltai: 2 puodelių
cukrus: 0,5 puodelio
kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
druska: žiupsnelio
pjaustytas fetos sūris: 1 puodelio
riešutai: apibarstymui
Recepto paruošimas
1. Pradžioje špinatus užpilkite rapsų aliejumi bei viską sumalkite iki vientisos masės. Tada įmaišykite pieną bei visus sausus ingredientus. Į tešlą įsukite ir supjaustytą sūrį. Tuomet viską padalinkite į keksiukų formeles (formelėse palikite šiek vietos keksiukams kilti), apibarstykite riešutais.
2. Po to pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros, kepkite maždaug 20 minučių. Skanaukite!
3. Pastebėjimas: Šiuos gardžius keksiukus itin lengva padaryti ir veganiškus (tiesiog atsisakome fetos).