Nesaldžios česnakinės bandelės

2017-10-17 Autorius Šokiai virtuvėje

Nesaldžios česnakinės bandelės

Ingredientai

    • miltai: 400 gramų
    • pienas: 250 mililitrų
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • sausos mielės: 4 gramų
    • cukrus: 20 gramų
    • sviestas: 30 gramų
    Įdarui:
    • sviestas: 60 gramų
    • petražolės: 3 arbatinių šaukštelių
    • česnakai: 8 skiltelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje į puodą pilkite pieną, sudėkite sviestą, cukrų ir druską, pakaitinkite kol ištirps sviestas. Palikite atvėsti.
  2. 2. Tuomet sausas mieles sumaišykite su miltais, po truputį berkit į sviesto/pieno mišinį bei minkykite tešlą, palikite maždaig 60 minučių pakilti.
  3. Reklama
  4. 3. Tada tešlą padalinkite į 12 lygių dalių, suformuokite rutuliukus, dėkite ant kepimo skardos bei palikite 30 minučių.
  5. 4. Įdarui: Smulkiai supjaustykite petražoles, česnaką bei išmaišykite su minkštu, kambario temperatūros sviestu.
  6. 5. Bandeles įpjaukite, suformuokite nedideles duobutes bei dėkite įdarą, truputį paspauskite, kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, maždaug 20 minučių.
  7. 6. Prieš dedant įdarą galima aptepti kiaušinio plakiniu, bet nėra privaloma. Neteptos, kai iškepa atrodo gražiau. Skanaus!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau česnakinių bandelių receptų rasite: Česnakinių bandelių receptai.