aliejus: 100 mililitrų (arba ~80 gramų lydyto sviesto)
miltai: 160 gramų
kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
tarkuotos citrinos žievelės: 0,5
citrinos sultys: 0,5
obuoliai: 6 vidutinio dydžio (nulupti bei supjaustyti skiltelėmis)
džiovintos slyvos: 100 gramų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros. Tada kepimo formą išklojame su kepimo popieriumi (aš pati naudojau 19 centimetrų skersmens formą).
2. Tuomet obuolius sumaišome su citrinos sultimis bei žievele. Kiaušinius išplakame su cukrumi iki vienalytės masės, plakdamos įpilame aliejų (arba lydytą sviestą), įsijojame miltus bei kepimo miltelius, viską gerai išmaišome.
Reklama
3. Po to tešlą išmaišome su obuoliais, įmaišome džiovintas slyvas. Tešlą supilame į formą, kepame maždaug 40 minučių. Patikriname mediniu pagaliuku: jei jis neaplimpa tešla, reiškia, pyragas jau iškepęs.
4. Paskui iškepusį pyragą 5 minutėms paliekame formoje, tuomet išimame bei pabaigiame aušinti ant grotelių. Skanaujame!