Aš pati asmeniškai labai mėgstu skumbrę, tai tokia, kvepianti česnaku, iškepta orkaitėje, man nerealiai patiko. Tikrai rekomenduoju išmėginti šį receptą, jis nuostabus!
Ingredientai
skumbrės: 3
česnakas: 1 galvutės
druska
pipirai
malta kalendra
maltas muskatas
Provanso žolelės
citrinos: trupučio
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių žuvį išvalykite, išplaukite, nusausinkite, padarykite kelis skersinius pjūvius bei ištrinkite prieskonių ir druskos mišiniu, išskyrus citriną.
2. Palikite pasimarinuoti maždaug 30 minučių.
Reklama
3. Po to kepimo skardą išklokite su folija, patepkite aliejumi, sudėkite skumbres, pašlakstykite citrinos sultimis bei kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių.
4. Galite valgyti ir šiltą, ir šaltą. Labai tinka su šviežiomis daržovėmis, ryžiais ar bulvėmis. Skanaus!
5. Rekomendacija: Daugiau skumbrės receptų rasite: Skumbrės receptai.
Kotryna
Pirštelius su vyru laižėme bevalgydami. tikrai labai skanu!
Atsakyti
Kotryna
Atsakyti
Neringa
Atsakyti