Orkaitėje kepti kiaulienos šonkauliukai su medumi ir garstyčiomis

2024-01-26 Autorius WorldRecipes.lt

Orkaitėje kepti kiaulienos šonkauliukai su medumi ir garstyčiomis
Kaip jau minėjau, pastaruoju metu bandau atrasti, kaip galima skaniai paruošti šonkauliukus. Ir šiandien pristatau dar vieną labai patikusį marinatą su medumi ir garstyčiomis. Paruošimas nėra sunkus, o mėsa fantastiškai minkšta, krenta nuo kaulų. Įtraukiu šį variantą į TOP5 tai tikrai. Drąsiai mėginkite ir Jūs! 

Šiais pasiteisinusiais šonkauliukų receptais jau dalinausi:
- apvirti ir orkaitėje kepti šonkauliukai;
- paprastai orkaitėje kepti šonkauliukai su bulvėmis;
- marinuoti BBQ šonkauliukai orkaitėje;

Einame gaminti! 

Ingredientai

    • kiaulienos šonkauliukai: ~1 kilogramo
    • svogūnai: 1
    • alyvuogių aliejus: 4 valgomųjų šaukštų
    • medus: 0,75 stiklinės
    • angliškos garstyčios: 0,5 stiklinės
    • baltojo vyno actas: 100 mililitrų
    • malta rūkyta paprika: 1 valgomojo šaukšto
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių šonkauliukus supjaustykite po vieną.
  2. 2. Tada svogūną smulkiai supjaustykite bei apkepinkite įkaitintame alyvuogių aliejuje.
  3. Reklama
  4. 3. Supilkite medų ir actą, sudėkite garstyčias, druską, papriką, pipirus bei pakaitinkite kelias minutes.
  5. 4. Tuomet viską užpilkite ant šonkauliukų, gerai išmaišykite bei palikite maždaug 30 minučių pasimarinuoti.
  6. 5. Po to į kepimo rankovę sudėkite šonkuliukus su visu padažu, jeigu kepsite su bulvėmis - tai ir bulves, supjaustytas skiltelėmis, užspauskite rankovę, kelis kartus įdurkite.
  7. 6. Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 90 minučių.
  8. 7. Prieš bebaigiant kepti rankovės viršų perpjaukite bei leiskite mėsytei dailiai apskrusti. Skanaukite!

Rima Vilkelienė

Aš truputį kitaip dariau, bet irgi skaniai gavosi. Buvau jau įtrynusi šonkauliukus, pipirais, druska ir česnaku iš vakaro. Tada dariau, kaip šitam recepte ir užpylusi marinatu, palaikiau dar 2 valandas. Man geras skonis, labai.
Atsakyti
Tikri tradiciniai čenakai su aviena
(1)
Jautiena kinietiškai: Jautienos ir daržovių "stir-fry" ir teriyaki (terijaki) padažas | Receptas
(9)