Jau minėjau, kad paskutiniu metu eksperimentuoju kokius patiekalus patiekti per Velykas. Šį kartą nusprendžiau Jums parodyti nuostabų mėsos vyniotinį, kurį patiekiu kaip užkandį ir gaminu bene kiekvienais metais. Žinoma, šis patiekalas tinka ir per kitas šventes. Tikras skanumėlis, labai rekomenduoju išmėginti!
malta mėsa: 500 gramų (vištiena, kiauliena ar kita)
svogūnai: 1
druska
pipirai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia kiaušinius labai gerai išplakime o į juos supilkime majonezą ir sudėkime tarkuotą sūrį.
2. Tada orkaitės skardą išklokime kepimo popieriumi.
Reklama
3. Į ją supilkime kiaušinių bei sūrio masę, mentele masę gražiai išlyginkime.
4. Kepkime iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol parus.
5. Tuomet šiek tiek atvėsinkime.
6. Į maltą mėsą įmuškime kiaušinį, suberkime smulkiai pjaustytą svogūną. Pagardinkime druska bei pipirais pagal skonį.
7. Maltos mėsos masę paskleiskime ant jau iškepusio omleto. Gražiai išlyginkime.
8. Tada paimkime už trumpojo krašto bei atsargiai susukime vyniotinį iš omleto bei maltos mėsos.
9. Galiausiai vyniotinį vėl dedame į skardą ant kepimo popieriaus ir kepkime iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje dar maždaug 40 minučių. Jei viršus pradėtų svilti, viršų uždenkime aliuminio folijos lakštu.