100 kartų geriau ir skaniau, nei rūkyta mėsa. Gaminu vieną kartą per 2 mėnesius, pakanka ilgam

2019-09-05 Autorius WorldRecipes.lt

100 kartų geriau ir skaniau, nei rūkyta mėsa. Gaminu vieną kartą per 2 mėnesius, pakanka ilgam
Tikriausiai pats seniausias mėsos paruošimo būdas slypi jo paprastume. Mūsų kartai tapo ganėtinai įprasta kepti, troškinti bei virti produktus, kad natūralus paruošimo būdas - vytinimas - tiesiog pasimiršo.

Vytinta mėsa gali būti pagaminta įvairiais būdais, bet aš nusprendžiau apsistoti ties gana paprastu bei ekonomišku būdu, kuris primena "gravlakso" (šviežios žuvies marinate) pagaminimą pagal prancūziškos virtuvės receptą. Realiai, tai marinuota degtinėje jautiena su šiam būdui derančiais prieskoniais.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • druska
    • cukrus
    • pipirai
    • degtinė
    • aliejus
    • jautienos gabaliukas

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia į dubenėlį įdedame storesnį polietileninį maišelį.
  2. 2. Tuomet įberiame į maišelį druskos, cukraus, pipirų, įpilame degtinės bei aliejaus.
  3. Reklama
  4. 3. Marinatą gerai išmaišome.
  5. 4. Į maišelį įdedame gabaliuką mėsos (geriau negyslotos), mėsą gerai pavoliojame ir maišelį užrišame.
  6. 5. Mėsą padedame į šaldytuvą 3 dienoms, nepamirštame vieną arba du kartus per dieną ją apversti, kad mėsa geriau išmirktų marinate.
  7. 6. Po to išimame mėsą ir gerai nusausiname popieriniu rankšluosčiu.
  8. 7. Duodame jai truputį padžiūti ir galite mėgautis paprastu bei gardžiu užkandžiu!
  9. 8. Marinuotą jautieną šaldytuve galite laikyti ilgą laiką, ir ji vienodai skani, ar šviežiai paruošta, ar šiek tiek palaikyta. Toks užkandis daug kartų geriau ir skaniau, nei rūkyta mėsa. Dar vienas svarbus patarimas: nepamiršktame mėsą kartas nuo karto apversti, kad ji neišdžiūtų. O kokius vytinimo receptus jūs žinote? Pasidalinkite komentaruose. :)
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau jautienos receptų rasite: Jautienos receptai.

Gintas

receptas gal ir neblogas, tik neaišku kiek ko dėti.
Atsakyti

alvyra

cia jau pagal skoni pagal mesos kieki cukraus koki saksteli ant kg mesos o druskos reikia nemazai as tai vis paragaujunuo pirstu kai mesa pamaigau o cesnaku ir prieskoniu cia jau kaip sakoma is akies

Alfonsas

Vienam kilogramui ruošinio (mėsa su marinatu), ne daugiau kaip 28 gramai druskos, cukraus arbatinis šaukštelis. Visa kita - pagal skonį.

alvyra

neaupratau kam spiritas as itrinu prieskoniais zolelemis tris paras palaikau saldytuve kiekviena diena mesa pamaigau pamusu jei nera surumo dar druskos pabarstau po to suvynioju i marle pakabinu prie radijatoriaus ir pokokiu keturiu dienu ragaujam skanumelis
Atsakyti

Nu

Nereikia jokios marlės

Egle

Degtinė palaiko dezinfekciją, kad nepelytų, ir duoda ryškesnę spalva mėsai

Giedre

Spiritas nuo bakteriju

Vadimas

Po 4 dienu,tai ištikro -neskanu.O po 2 Savaičiu-tai👍.Bandžiau.

Dzonis

O mesa zalia ar rukyta?
Atsakyti

Asta

Tik žalia

Valdas Valdas

Arba geltona

aldona kalasinskiene

Ar galima vytinti iš šaldiklio buvusią jautieną
Atsakyti

Gal nea

Gal nea, geriau šviežia mėsa. Atšildytos gali būti skonis nebe tas

Ellin

Tai kiek ilgai marinuota mėsa galima šaldytuve laikyti? Po trijų dienų galima skanauti....supratau... Bet neaišku kiek laiko išsilaiko šaldytuve..
Atsakyti

Vytautas

O kiauliena ar tiktų?
Atsakyti

Jurgita Asadauskienė-Juškevičiūtė

Vytautai,tikrai tiktų.As būtent kiaulieną ir ruošiu taip.

Angele

Labai skanu pasigaminau
Atsakyti

Daiva

Suprantu, kad druskos kiekis kiekvieno skoniui skirtingas, bet net ir tokiu atveju yra min....degtinė, aliejus ir t.t. - turėtų būti nurodytas kilogramui...
Atsakyti

Jonas

Tai gal reikia parašyti kiekius?
Atsakyti

mėgėjas

Jei laikysite druskoje pilnai tris dienas, ir tik nuvalysite druską tikrai viskas bus labai sūru. Įprastai užtenka 12-24 val ir tai dar nuėmus druską, praplauti šaltu vandeniu ir kokį pusvalandį pamirkyti parūgštintame actu vandenyje.
Atsakyti

Dalia

Na, plauta mėsa bus ne kokia ir nesilaikys.

Vidmantas

O kokia kiauliena - mentė, kumpis, nugarinė ar sprandinė geriau tinka?
Atsakyti

Marija

Aš bandžiau kiaulės išpjovą. Skanu.

Irma

Norėčiau paklausti, kiek mėsos ir kiek reikia prieskonių, degtinės aliejaus, ačiū
Atsakyti

Vytautas

Marinato ingredientų kiekis - 1 kg mėsos? Kokią išpjovos dalį naudojate? Pagarbiai.
Atsakyti

Petras

Mėsos gabalas neblogas, tik receptas nekonkretus
Atsakyti

Dalia

Plauti mėsą, jau prieskoniuotą, reiškia ją sugadinti
Atsakyti
Jautienos kepsnys - steikas su pipiriniu padažu
(1)
Jautienos kukuliukai su kario ir kokosų pieno padažu
(11)
Jautienos ir cukinijos kukuliukai su barbekiu padažu
(2)
Orkaitėje kepta jautiena su avinžirniais
(2)