Paprastas trupininis pyragas su uogiene

2024-09-03 Autorius Vaida Stonienė - Vaidos virtuvė

Paprastas trupininis pyragas su uogiene
Trupininis pyragas su uogiene – tai gardus ir nostalgiškas desertas, kuris visuomet primena namų šilumą ir jaukumą. Šis pyragas išsiskiria savo trapia, sviestine tešla, kuri kepant virsta švelniais trupiniais, tirpstančiais burnoje. Uogienės sluoksnis, įspaustas tarp dviejų tešlos sluoksnių, suteikia pyragui malonaus saldumo ir rūgštelės, kuri puikiai subalansuoja sviestinį tešlos skonį. Galima naudoti bet kokią mėgstamą uogienę – nuo klasikinės braškių ir aviečių, ar švelnesnės obuolių, suteikiant pyragui skirtingų skonių kiekvieną kartą. Trupininis pyragas su uogiene lengvai paruošiamas, tačiau savo skoniais ir tekstūra džiugina su kiekvienu kąsniu.

Redakcijos komentaras - jeigu išėmus tešlą iš šaldytuvo sunku su ja dirbti, leiskite kelias minutes pastovėti kambario temperatūroje, labiau pasiduos formavimui. 

Ingredientai

    • Miltai: 500 g
    • Cukrus: 200 g
    • Kepimo milteliai: 1 arb. š.
    • Vanilinis cukrus: 1 arb. š.
    • Actas: 1 valg. š.
    • Druska: žiupsnelis
    • Sviestas: 150 g (šaltas)
    • Kiaušiniai: 3 vnt.
    • Uogienė: 200 g (mėgstama)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Dubenyje sumaišyti miltus su cukrumi. Suberti kepimo miltelius ir vanilinį cukrų.
  2. 2. Į miltų mišinį įpilti acto ir sudėti tarkuotą šaltą sviestą. Minkyti rankomis, kol gausis trupiniai.
  3. 3. Į masę įmušti visus kiaušinius ir užminkyti tešlą. Kai jis bus vientisa, padėti į šaldytuvą valandai atvėsti.
  4. 4. Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi. Iš pusės paruoštos tešlos iškloti pagrindą pyragui. Visą paviršių aptepti pasirinkta uogiene.
  5. 5. Likusią tešlą trinti tarp pirštų ir uogienės sluoksnį apdėlioti gautais trupiniais (nereikia paslėpti uogienės sluoksnio).
  6. 6. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros ir pyragą kepti apie 40 min.
  7. 7. Pjaustyti ir skanauti. :)
Morkų pyragas su grietine
(3)