Pavlova | Receptas

2018-09-16 Autorius Neringos blogas

Pavlova | Receptas
Tai labai paprastas, bet tikrai ne prastas desertas. Pagaminti jį tikrai nėra sunku, o papuošti galite su įvairiomis sezoninėmis uogom arba vaisiais. Jeigu dar nebandėte – labai rekomenduoju išmėginti. Ant morengo galite uždėti plaktą grietinėlę arba mascarponės – grietinėlės kremą.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kiaušinių baltymai: 6
    • smulkus cukrus: 300 gramų
    • kukurūzų krakmolas: 1 arbatinio šaukštelio (arba bulvių krakmolas)
    • balto vyno actas: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    • grietinėlė: 400-500 mililitrų
    • sezoniniai vaisiai arba uogos

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kiaušinių baltymus išplakame su žiupsneliu druskos, kai jau baltymai bus standūs palaipsniui suberiame cukrų. Plakame taip ilgai, kol tarp pirštų nesijaus cukraus kristalų. Bebaigiant plakti suberiame krakmolą ir supilame balto vyno actą.
  2. 2. Tuomet kepimo skardą išklojame su kepimo popieriumi, atsargiai išklojame baltymus ant popieriaus, maždaug į 20-22 centimetrų skersmens apskritimą, lengvai išlyginame paviršių, kad nebūtų "kuprelės".
  3. Reklama
  4. 3. Dedame į įkaitintą iki 170 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 5-8 minutėms, paskui sumažinkite temperatūrą iki 130 laipsnių ir kepame dar maždaug 40-50 minučių. Paskui praveriame orkaitės dureles bei džioviname morengą dar maždaug 10-20 minučių. Morengo paviršius turi gautis sausas, o vidus lipnus.
  5. 4. Paliekame atvėsti orkaitėje, paskui atsargiai nukeliame nuo kepimo skardos bei nuimame popierių. Morengą galima iškepti anksčiau (pvz. kad ir dieną prieš), bet su kremu patiekiame tą pačią dieną, nelaikome ilgai, kad morengas nesuminkštėtų, šitaip praras visą savo žavesį bei skonį.
  6. 5. Grietinėlę išplakame iki standumo. Jei gaminsime su mascarpone atsargiai sumaišome dvi mases. Galite įpilti vanilės ekstrakto ar vanilinės pastos.
  7. 6. Tada kremą užklojame ant morengo paviršiaus, palikdamos maždaug 1-1,5 centimetro kraštelius, o ant viršaus užberiame mėgstamų uogų (braškių, mėlynių, gervuogių, aviečių) arba vaisių. Mėgaujamės. :)
  8. 7. Pastebėjimas: Man pačiai labai gardu Pavlovos gabaliuką užpilti su tirštu chili balzamiko padažu.
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau pavlovos receptų rasite: Pavlovos receptai.
Pavlova | Receptas
Pavlova | Receptas
Varškinė pynė su riešutais
(5)
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su varške
(9)
Torrone arba itališkas desertas nuga
(4)