Nusprendžiau patalpinti savo jau kiek primirštą receptą, skirtą Portugalijos virtuvei. Jo išmokau iš vienos merginos, kai trumpai teko pagyventi Portugalijoje.
Kad Portugalijoje yra daugybe patiekalų iš menkės, tikriausiai žino visi, bet Pastel ("Pasteis") de Nata, ten taip pat labai populiarus. Yra žinoma, kad šie pyragaičiai buvo sugalvoti labai seniai dviejų seserų iš Mosteiro do Jeronimos vienuolyno, kuris yra visai netoli Lisabonos. Tuo metu dar pyragaičiai buvo vadinami "Pasteis de Belem", nes vienuolynas yra Belem miestelyje. Receptas labai ilgai buvo laikomas visiškoje paslaptyje ir tik maždaug 1837-ais buvo atidaryta vienuolyno parduotuvėlė, kur buvo galima įsigyti šių pyragaičių. Šitaip buvo renkamos lėšos vienuolyno statybai, trukusiai šimtmečius. Šiomis dienomis šis yra vienuolynas įtrauktas į UNESCO paveldo sąrašą, o parduotuvėlė vis dar veikia, o pyragaičiai vis dar tebėra prekyboje. Jeigu vyksite į Portugaliją ir lankysitės Lisabonoje, rekomenduoju užsukti bei paragauti originaliųjų "Pasteis de Belem" (likusioje šalies dalyje žinomų kaip "Pasteis de Nata") ir apsilankyti vienuolyne...
Aš gamindama naudoju sluoksniuotą tešlą, nes šitaip pyragėliai pasigamina daug greičiau.
Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 12 pyragaičių.