Pikantiškas varškės apkepas karšto oro gruzdintuvėje

2024-09-18 Autorius greitai_sveikai_skaniai

Pikantiškas varškės apkepas karšto oro gruzdintuvėje
Pikantiškas varškės apkepas, keptas karšto oro gruzdintuvėje, yra lengvai paruošiamas, sveikas ir skanus patiekalas. Varškės mišinys gali būti pagardintas įvairiais prieskoniais, tokiais kaip česnakas, špinatai ar krapai, suteikiant jam papildomo skonio. Gruzdintuvėje apkepas tampa švelnus viduje, su traškia išore, o pats kepimas užtrunka labai trumpai. Šis patiekalas puikiai tinka kaip lengvi pietūs ar vakarienė, o dėl paprastos sudėties ir greito paruošimo proceso, tai puikus pasirinkimas ieškantiems greitų ir sveikų patiekalų idėjų.

Redaktorės Vaidos komentaras - įmaišykite kitų priedų ruošdami apkepą, tam tiks įvairios daržovės, tokios kaip brokoliai, paprikos ar cukinijos. Įmaišykite kitokio savo mėgstamo sūrio, naudokite įvairias prieskonines žoleles. Apkepą patiekite su jogurtu ar grietine. 

Ingredientai

    • Tortilija: 1 vnt.
    • Kiaušiniai: 2 vnt.
    • Mocarelos sūris: 1 vnt.
    • Pienas: 0,5 stikl.
    • Krapai: kelios šakelės
    • Varškė: 1 pak. (180 g)
    • Druska: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Į dubenį įmušti kiaušinius, sudėti varškę, įdėti tarkuoto mocarelos sūrio (truputėlį pasilikti viršuj apibarstyti).
  2. 2. Tortiliją susukti į tubelę ir supjaustyti plonomis juostelėmis. Krapus sukapoti. Viską sudėti prie kiaušinių masės.
  3. 3. Į dubenį supilti pieną, pagardinti druska. Viską gerai išmaišyti.
  4. 4. Kepimo formelę, tinkamą karšto oro gruzdintuvei, ištepti aliejumi ir supilti paruoštą masę.
  5. 5. Viršų apibarstyti likusiu mocarelos sūriu ir dėti kepti į karšto oro gruzdintuvą 180 C apie 15. min.
Brokolių ir šoninės apkepas
(3)
Makaronų apkepas su skrandukais ir daržovėmis
(7)