vanilinis cukrus: 1-2 arbatinių šaukštelių (arba ekstraktas)
aguonos: 4 arbatinių šaukštelių
cukrus: 200 gramų
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių miltus sumaišome su kepimo milteliais bei druska. Grietinėlę išplakame iki švelnių putų (neperplakame). Kiaušinius išplakame su vanilės ekstraktu arba cukrumi. Įmaišome grietinėlę ir dar pusę minutės plakame.
2. Tuomet plakdamos po truputį supilame cukrų. Įsijojame miltus, supilame aguonas bei atsargiai išplakame. Tešlą sukrečiame į sviestu pateptą bei miltais pabarstytą kepimo formą.
Reklama
3. Tada kepame iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-35 minutes. Galite valgyti tiek vieną, tiek trintomis braškėmis, vienaip ar kitaip bus labai gardu.
4. Rekomendacija: Daugiau pyragų receptų rasite: Pyragai.