Plikyti pyragaičiai su avietėmis ir baltuoju šokoladu

2018-09-02 Autorius Baking Secrets

Plikyti pyragaičiai su avietėmis ir baltuoju šokoladu

Ingredientai

    Plikytai tešlai:
    • miltai: 100 gramų
    • cukrus: 1 šaukštelio
    • sviestas: 50 gramų (supjaustytas mažais kubeliais)
    • pienas: 4 šaukštų
    • vanduo: 4 šaukštų
    • kiaušiniai: 3
    • druska: žiupsnelio
    Įdarui ir papuošimui:
    • šviežios arba šaldytos avietės: 200 gramų
    • miltelinis cukrus: 3 šaukštų
    • citrinos sultys: 2 šaukštų
    • grietinėlė: 200 mililitrų
    • baltas šokoladas: 150 gramų
    • pistacijos: 50 gramų (gliaudytos ir susmulkintos)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių gaminame plikytą tešlą. Į puodą sudedame sviestą, supilame pieną, vandenį, suberiame cukrų, druską bei šiek tiek pakaitiname, kol sviestas išsilydys.
  2. 2. Tuomet persijojame miltus ant didelės kepimo popieriaus skiautės. Tai neleis susiformuoti gumuliukams tešloje.
  3. 3. Kai sviestas jau ištirps, padidiname ugnį bei užviriname skystį. Kai pradės burbuliuoti, nukeliame nuo viryklės bei suberiame miltus.
  4. 4. Kuo skubiau mediniu šaukštu išmaišome tešlą. Tešla turi nebelipti prie puodo kraštų. Pakaitiname tešlą maždaug 60 sekundžių ant mažos ugnies. Nukeliame nuo viryklės bei leidžiame kokias 3 minutes atvėsti.
  5. 5. Į tešlą mušame kiekvieną kiaušinį atskirai, kas kartą gerai ją išsukame. Tešla turėtų gautis blizgi bei glotni.
  6. 6. Kepimo formą išklojame su kepimo popieriumi. Išspaudžiame 24 kamuoliukus konditeriniu maišeliu, palikdamos šiek tiek vietos pakilti. Kepame maždaug 20–25 minutes iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol iškils bei pagels.
  7. 7. Kai jau iškepa, išimame iš orkaitės bei greitai peiliu padarome skylutes kiekvieno pyragaičio apačioje, taip išleisdamos garus. Dedame dar 5 minutėms į orkaitę. Iškepusius visiškai atvėsiname ant grotelių.
  8. 8. Įdarui pagaminti į smulkintuvą dedame avietes, miltelinį cukrų bei citrinos sultis. Sutriname iki vientisos masės. Pertriname padažą per sietelį, kad neliktų aviečių sėklyčių.
  9. 9. Po to grietinėlę išplakame iki standumo, įdedame į ją 4 šaukštus paruošto aviečių padažo. Konditerinį maišelį pripildome kremo bei įdarome kiekvieną pyragaitį.
  10. 10. Į mažą dubenėlį sudedame baltąjį šokoladą, išlydome palaikydamos virš karšto vandens arba mikrobangų krosnelėje. Leidžiame šokoladui šiek tiek atvėsti, kad truputį sukietėtų.
  11. 11. Apliejame šokoladu kiekvieną pyragaitį bei apibarstome susmulkintomis pistacijomis. Paliekame sustingti. Patiekame su likusiu aviečių padažu. Mėgaujamės!
  12. 12. Rekomendacija: Daugiau pyragaičių receptų rasite: Pyragaičiai.
Desertinis krekenų sūris - apkepas
(1)
Burbuliniai vafliai | Receptas
(14)