Avižinis trupiniuotis su uogiene

2017-10-17 Autorius WorldRecipes.lt

Avižinis trupiniuotis su uogiene
Greitai pagaminamas ir itin skanus avižinis trupiniuotis. Aš gamindama naudojau naminę aviečių uogienę, kurioje visai nedaug cukraus. Rūgštelė čia itin tiko. Gavosi nuostabus pusrytinis desertas prie mėgstamos kavos puodelio. Pamėginkite pasigaminti ir Jūs jau šiandien! :)

Ingredientai

    • sviestas: 165 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • miltai: 210 gramų
    • traškūs dribsniai: 1,5 puodelio
    • rudasis cukrus: 0,25 puodelio
    • rūgštesnė uogienė: 1 puodelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje miltus sumaišykite su kepimo milteliais, druska bei cukrumi. Pirštais įtrinkite sviestą. Įmaišykite mėgiamų dribsnių. Tešlą padalinkite per pusę.
  2. 2. Tuomet pirmąją pusę tešlos suberkite į paruoštą kepimo formą bei ranka suslėkite pyrago pagrindą. Supilkite bei po visą paviršių paskirstykite uogienę. Tada ant viršaus užbarstykite likusią tešlą.
  3. 3. Po to pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros, kepkite apie 30 minučių.
  4. 4. Prieš prapjaudamos atšaldykite. Skanaukite!
  5. 5. Rekomendacija: Daugiau trupiniuočių receptų rasite: Trupiniuočiai.
Avižinis trupiniuotis su uogiene
Trapios tešlos pyragėliai su riešutais ir džemu
(1)
Ryžių pudingas
(5)