Pyragas: Slyvų galette

2019-05-27 Autorius WorldRecipes.lt

Pyragas: Slyvų galette

Ingredientai

    Tešlai:
    • šaltas sviestas: 125 + 40 gramų
    • šaltas vanduo: 60 mililitrų
    • obuolių actas: 1 arbatinio šaukštelio
    • miltai: 200 gramų
    • cukrus: 1 valgomojo šaukšto
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • rudas cukrus: 1 valgomojo šaukšto
    Įdarui:
    • slyvos: ~10-15 (didelių)
    • obuoliai: 2
    • cukrus: 2-3 valgomųjų šaukštų
    • džiūvėsėliai: 2-3 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių vandenį sumaišome su actu, miltus - su druska bei cukrumi. Sviestą (125 gramus) supjaustome kubeliais bei sumaišome su miltais, sutrupiname viską pirštų galais, po truputį supilame vandens-acto mišinį ir gerai viską išminkome.
  2. 2. Tada tešlą dar išminkome "fraisage" metodu (žiūrėkite video žemiau). Suvyniojus į maistinę plėvelę dedame į šaldytuvą trims valandoms arba 30 minučių į šaldymo kamerą.
  3. Reklama
  4. 3. Įdaras: Atvėsintą tešlą iškočiojame apskritimu. Pabarstome džiuvėsėliais, nuo apskritimo kraštų palikdamos keletą centimetrų tarpą. Per vidurį išdėliojame perpus perpjautas slyvas bei skiltelėmis supjaustytus obuolius, sumaišytus su cukrumi. Tešlos kraštus užlankstome, apgobiant įdarą, aptepame lydytu sviestu (40 gramų) bei apibarstome ruduoju cukrumi.
  5. 4. Galiausiai kepame maždaug 35-40 minučių iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Lepinamės!
  6. 5. Pastebėjimas: Šis galette receptas tikrai nuostabus, o įdarą galite keisti pagal sezoniškumą, pasirinkdamos to laiko derlių. :)
  7. 6. Rekomendacija: Daugiau pyragų receptų rasite: Pyragai.


Morkų pyragas su migdolų miltais, be gliuteno
(1)