1. Iš pradžių vandenį sumaišome su actu, miltus - su druska bei cukrumi. Sviestą (125 gramus) supjaustome kubeliais bei sumaišome su miltais, sutrupiname viską pirštų galais, po truputį supilame vandens-acto mišinį ir gerai viską išminkome.
2. Tada tešlą dar išminkome "fraisage" metodu (žiūrėkite video žemiau). Suvyniojus į maistinę plėvelę dedame į šaldytuvą trims valandoms arba 30 minučių į šaldymo kamerą.
Reklama
3. Įdaras: Atvėsintą tešlą iškočiojame apskritimu. Pabarstome džiuvėsėliais, nuo apskritimo kraštų palikdamos keletą centimetrų tarpą. Per vidurį išdėliojame perpus perpjautas slyvas bei skiltelėmis supjaustytus obuolius, sumaišytus su cukrumi. Tešlos kraštus užlankstome, apgobiant įdarą, aptepame lydytu sviestu (40 gramų) bei apibarstome ruduoju cukrumi.
4. Galiausiai kepame maždaug 35-40 minučių iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Lepinamės!
5. Pastebėjimas: Šis galette receptas tikrai nuostabus, o įdarą galite keisti pagal sezoniškumą, pasirinkdamos to laiko derlių. :)
6. Rekomendacija: Daugiau pyragų receptų rasite: Pyragai.