Pyragas su aviečių uogiene

2017-12-15 Autorius Fotolia

Pyragas su aviečių uogiene

Ingredientai

    Tešlai:
    • miltų: 500 gramų
    • cukraus: 50 gramų
    • sviesto: 200 gramų
    • pieno: ~7 šaukštų
    • muskato riešutų: žiupsnelio
    • druskos: žiupsnelio
    Įdarui:
    • aviečių: 1 litro
    • cukraus: 1 puodelio
    • krakmolo: 4 šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia tešlai miltus suberiame į didelį dubenį. Ten pat suberiame druską, cukrų bei maltą muskato riešutą. Tada sudedame kambario temperatūros sviestą bei triname tarp mirštų su miltais, kol pasidarys trupiniai. Supilame pieną bei minkome tol, kol tešla taps vienalytė.
  2. 2. Atskiriame ketvirtį tešlos. Tešlą suvyniojame į maistinę plėvelę bei padedame 60 minučių į šaldymo kamerą.
  3. 3. Šaltą tešlą - didesnį gabalą - iškočiojame į maždaug 5 milimetrų storio apskritimą, kad būtų truputį didesnis nei kepimo forma.
  4. 4. Tuomet kepimo formą ištepame sviestu ir pabarstome miltais bei įklojame tešlą, padarydamos bent 3 centimetrų aukščio kraštus.
  5. 5. Įdarui sutriname avietes su cukrumi (galima naudoti ir virtą uogienę) bei sumaišome su krakmolu.
  6. 6. Įdarą supilame ant pagrindo. Mažą tešlos gabaliuką gana plonai iškočiojame bei supjaustome juostelėmis. Jomis ant pyrago supiname tinklą.
  7. 7. Dedame pyragą į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę bei kepame maždaug 40-45 minutes. Iš formos išimame jau atvėsusį. Skanaujame!
Uogų cobbler (kobleris) pyragas
(6)
Figų ir migdolų pyragas
(2)
Nektarinų pyragas su vaniliniu užpilu
(5)
Slyvų ir kriaušių pyragas
(1)