1. Iš pradžių visus ingredientus gerai išmaišome, suminkome bei iškočiojusios supjaustome nedideliais kvadratėliais.
2. Tada išverdame pasūdytame vandenyje bei išgriebusios užpilame spirgučių arba lydyto sviesto ir grietinės padažu.
Reklama
3. Pastebėjimas: Tešla gausis labai minkšta bei šiek tiek lipni. Aš jos nekočioju. Miltuotomis rankomis atgnybiu gabaliuką tešlos, rankomis suvolioju ploną dešrelę bei aštresniu peiliu supjaustau įstrižais kąsneliais, kuriuos tiesiog suleidžiu į pasūdytą verdantį vandenį ir, iškilus į paviršių, paverdu maždaug keletą minučių. Tik tie kąsneliai turi būti ganėtinai nedideli, nes virdami skryliukai arba varškėtukai pučiasi.
4. Pastebėjimas: Pas mus šeimoje įprastai tokius varškėčius valgo su grietine bei cukrumi, bet juos tinka valgyti su kompotu, trintomis uogomis arba uogų sultimis, labai gardu ir su aguonų pienu.
5. Rekomendacija: Daugiau skrylių receptų rasite: Skryliai.