1. Sausainiai: Visus sausus produktus (miltus, cukrų, maltus riešutus, druską bei vanilinį cukrų) sumaišome. Sumaišius paberiame ant stalo, padarome duobutę, įmušame kiaušinį bei sudedame nedideliais gabalėliais supjaustytą šaltą sviestą. Suminkome tešlą. Viską darome pakankamai greitai, kad sviestas nepradėtų pernelyg tęžti. Suformavusios kamuoliuką, dedame jį į maišelį bei paliekame 60 minučių šaldytuve. Ištraukusios iš šaldytuvo, ant pamiltuoto paviršiaus iškočiojame ploną lakštą (apie 3-4 milimetrų) bei išspaudžiame norimos formos sausainiukus. Paruoštus sausainius dedame į 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę bei kepame tol, kol gražiai paruduos, maždaug 8-10 minučių.
2. Karamelė: Į puodą, storu dugnu, supilame pieną, cukrų bei sodą. Puodą pastatome ant vidutinės ugnies, kol cukrus ištirps, jam ištirpus ugnį sumažiname bei verdame, kol viskas pradės ruduoti, karamelizuotis, tirštėti. Visas procesas užtruko maždaug 60 minučių. Kai viskas pradeda vangiai burbuliuoti, nukeliame puodą nuo ugnies, karamelę perdedame į atskirą indą bei atvėsiname. Su atvėsusia karamele pertepame sausainiukus. Skanaujame!