1. Iš pradžių žemės riešutų sviestą ištriname mediniu šaukštu su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kepimo milteliais.
2. Įmušame kiaušinį bei gerai išmaišome.
Reklama
3. Tuomet rankomis formuojame maždaug graikiško riešuto dydžio rutuliukus. Dedame po 12 rutuliukų ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
4. Šakute formuojame ornamentą: paspaudžiame kryžmai, kad susidarytų grotelės (prieš kiekvieną paspaudimą šakutę pamirkome vandenyje, kad prie jos neliptų tešla).
5. Tada kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10-12 minučių.
6. Atvėsiname kepimo skardoje, nes tik iškepus sausainiai būna itin minkšti bei trapūs. Lepinamės!
7. Pastebėjimas: YouTube radau panašų receptą (anglų kalba), kuris patiko mūsų šeimai. Jei ir Jums būtų įdomu pasigaminti, prisegiau video įrašo pabaigoje.
Gintarė
Atsakyti