Riešutinis Prahos pyragas

2017-10-17 Autorius Šokiai virtuvėje

Riešutinis Prahos pyragas

Ingredientai

    • šiltas pienas: 60 mililitrų
    • sausos mielės: 7 gramų
    • miltai: 250 gramų
    • kiaušinio tryniai: 1
    • cukrus: 40 gramų
    • minkštas sviestas: 60 gramų
    • druska: žiupsnelio
    Įdarui:
    • smulkinti žemės riešutai: 200 gramų (galite pakeisti savo mėgiamais)
    • cukrus: 60 gramų
    • tarkuotas šokoladas: 25 gramų
    • brendis: 2 valgomųjų šaukštų
    • kiaušinio baltymai: 1
    • cinamonas: žiupsnelio
    • pienas: 5 valgomųjų šaukštų
    • kiaušiniai: 1 (pyrago aptepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje į šiltą pieną suberkite mieles bei šaukštą cukraus, palikite suputoti. Į dubenį suberkite persijotus miltus, likusius tešlos produktus, bei mieles, išminkykite tešlą. Palikite šiltai, kad pakiltų (maždaug 60 minučių).
  2. 2. Tuomet įdarui skirtus produktus, išskyrus kiaušinio baltymą, išmaišykite. Kiaušinio baltymą išplakite iki standžių putų bei įmaišykite į riešutinę masę.
  3. 3. Tada tešlą iškočiokite stačiakampiu, aptepkite riešutų mase, paliekant kraštus tuščius, kad vyniojant neišbėgtų. Tešlą iš abiejų pusių sukite į volelius, kol susitinka per vidurį.
  4. 4. Pyragą dėkite į pailgą kekso formą bei palikite apie 30 minučių. Aptepkite kiaušiniu. Kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros, maždaug 40-45 minutes. Skanaukite!
Drėgnas cukinijų brownie šokoladinis pyragas
(6)
Citrininis tiramisu pyragas su maskarpone
(1)
Kreminis rabarbarų pyragas
(4)