1. Įdaras: Svogūną sutarkuojame burokinės tarkos pagalba, o morką – dar smulkesne. Į keptuvę įpilame šiek tiek aliejaus, sukrečiame sutarkuotas daržoves bei kepiname maždaug 5 minutes. Tuomet sudedame faršą, pamaigome mentele bei kepame, kol mėsytė iškeps. Po to sukrečiame susmulkintus pomidorus, pagardiname druska, pipirais bei pamaišiusios dar kelias minutes patroškiname. Atidedame bei leidžiame atvėsti.
2. Tuo tarpu pasigaminame ryžius. Juos išverdame (virdamos įpilame maždaug porą valgomųjų šaukštų aliejaus, beje, jie neturi gautis birūs), suberiame sutarkuotą sūrį, druską, įberiame šiek tiek pipirų, išmaišome bei taip pat paliekame atvėsti (kad greičiau atvėstų, paskleidžiame juos didesniame inde plonesniu sluoksniu).
Reklama
3. Tada nedideliame dubenėlyje išplakame kiaušinį, suberiame miltus bei dar šiek tiek paplakame, kad neliktų miltų gumulėlių. Tuomet dar įpilame 50 mililitrų vandens, išmaišome. Kitame inde įberiame kelis šaukštus maltų džiūvėsėlių.
4. Kamuoliukų formavimas: Drėgnomis rankomis iš ryžių formuojame maždaug graikinio riešuto dydžio (arba kiek didesnius) kamuoliukus, po to delne plonai formuojame paplotėlį, dedame ~1 arbatinį šaukštelį įdaro (arba kiek norisi) bei dailiai paslepiame užspausdamos ryžių tešla ir vėl suformuodamos kamuoliuką. Atsargiai pamerkiame kiaušinio bei miltų plakinyje, paskui pavoliojame džiūvėsėliuose bei padedame į šalį, kol bus suformuoti visi ryžių rutuliukai.
5. Gilesnėje keptuvėje arba puode su storu dugnu gerai įkaitiname aliejų (jo privalo būti tiek, kad sudėjus ryžių kamuoliukus juos apsemtų maždaug iki pusės), kaitrą sumažiname iki mažesnės nei vidutinė, dedame maždaug po 6–7 vienetus bei vis vartydamos kepame, kol dailiai paruduos iki gražios auksinės spalvos. (Išimtus patartina dar sudėti ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų nereikalingas riebalų perteklius.)
6. Valgome su pomidorų padažu arba su kuo tik širdelė geidžia. Skanaus!