Šaldyti varškėčiai virimui

2024-11-10 Autorius justina.paliusyte

Šaldyti varškėčiai virimui
Šaldyti varškėčiai virimui - tai lengvai paruošiamas patiekalas, puikus pasirinkimas, kai norisi turėti po ranka greitą ir gardų užkandį ar pusryčius. Varškė maišoma su kiaušiniais, cukrumi ir trupučiu druskos, o tešlai sutirštinti įberiama miltų. Suformuoti kukuliukai trumpai užšaldomi, kad sutvirtėtų, o po to juos galima laikyti šaldiklyje iki naudojimo. Tai patogu ir praktiška – prireikus pakaks juos tik išvirti ir mėgautis šviežiu patiekalu.

Redaktorės Vaidos komentaras - puiki idėja visiems, norintiems naminio maisto čia ir dabar. Kartą paruošus didesnį kiekį, greitais pusryčiais (ar vakariene) galima mėgautis per kelias minutes. Ypač patogu turintiems vaikų, kuomet varškėčius pusryčiams galima patiekti greitai ir be papildomo darbo. 

Ingredientai

    • Varškė: ~ 1 kg (riebesnė)
    • Kiaušiniai: 2 vnt.
    • Cukrus: 4 valg. š.
    • Druska: 2 žiupsneliai
    • Miltai: puodelis ir dar 4 valg. š.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Į didelį dubenį sudėti varškę.
  2. 2. Prie varškės mušti kiaušinius, berti cukrų ir druską.
  3. Reklama
  4. 3. Ten pat berti puodelį miltų. Užminkyti minkštą tešlą.
  5. 4. Pasibarstant rankas ir stalviršį papildomai miltais formuoti varškės kukulius ir kita pasirinkta forma.
  6. 5. Suformavus varškėčius juos išdėlioti lėkštėje ar ant pjaustymo lentelės paliekant tarpus ir perkelti į šaldiklį kol pilnai sustings.
  7. 6. Sustingusius varškėčius perkelti į maišelį ir laikyti šaldiklyje kol prireiks.
Šaldyti varškėčiai virimui
Receptų autorė justina.paliusyte