1. Iš pradžių vištienos filė perpjauname į dvi, tris dalis (priklausomai nuo jos storio, kad gautųsi vienodo dydžio bei storio kepsneliai). Tada pagardiname mėgiamais prieskoniais: spaustu česnakas, malta raudonąją paprika, maltais juodaisiais pipirais, persiladu (aš pati dar kartais gardinu austrių padažu arba sojų padažu), druska. Pamarinuojame bent 60 minučių, bet labai skubant, užteks kol pasiruošime padažą ir salotas.
2. Padažas: Išspaudžiame citrinos sultis, medų pašildome, jei jis kietas, pilame alyvuogių aliejų, beriame pipirus, druską arba kokias mėgiamas žoleles, išspaudžiame česnaką bei viską gerai išmaišome.
Reklama
3. Tuomet salotas nuplauname, nusausiname bei jei reikia paplėšome didesnius lapus, suberiame į didesnį dubenį, suberiame nusunktus konservuotus kukurūzus.
4. Tada vištienos filė kepsnelius apkepame keptuvėje (renkuosi grilinę su dangčiu) su šlakeliu aliejaus. Neperkepame, kad vištiena išliktų sultinga.
5. Patiekdamos dedame išmaišytas salotas, apšlakstome pasiruoštu padažu, ant viršaus dedame dar karštus pjaustytos vištienos gabaliukus
6. Galite, jeigu norisi, apibarstyti žiupsneliu Džiugo sūriu. Skanaujame!