Salotos su rūkyta vištiena, avokadu ir riešutais

2017-10-17 Autorius Jurgittos receptai

Salotos su rūkyta vištiena, avokadu ir riešutais

Ingredientai

    • rūkyta vištiena: 150-200 g (naudojome vištienos ketvirtį)
    • salotų gūžės
    • žali obuoliai: 1
    • avokadai: 1
    • morkos: 1 (nedidelės)
    • melynieji svogūnai: 1
    • graikiniai arba anakardžių riešutai: 100 gramų
    Užpilui:
    • majonezas: 4 valgomieji šaukštai
    • natūralus jogurtas: 4 valgomieji šaukštai
    • pusė mažo svogūno
    • česnakai: 1 skiltelė
    • sojos padažas: 1 valgomasis šaukštas
    • rudasis cukrus: 1 arbatinis šaukštelis
    • citrinos sultys: 1 valgomasis šaukštas
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje salotas suplėšykite bei dėkite į lėkštes. Vištieną, avokadą, obuolį supjaustykite kubeliais arba juostelėmis, morką sutarkuokite su stambia pjaustykle, svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Viską išdėliokite į lėkštes. Pabarstykite riešutų (jei naudosite anakardžių - paskrudinkite šiek tiek keptuvėje).
  2. 2. Tuomet padažui smulkiai sutarkuokite svogūną bei česnaką. Sumaišykite visus ingredientus bei išplakite šluotele. Apšlakstykite salotas. Galima valgyti. Skanaus!
Kani salad - skani krabų mišrainė kitaip
(1)
Skaniausios brokolių ir obuolių salotos
(2)