Sausainiai su baltuoju šokoladu

2017-10-17 Autorius Gabrielės blogas

Sausainiai su baltuoju šokoladu

Ingredientai

    • miltai: 250 gramų
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • rudasis cukrus: 150 gramų
    • kambario temperatūros sviestas: 150 gramų
    • baltasis cukrus: 50 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • vanilė: 1 arbatinio šaukštelio
    • baltojo šokolado gabaliukai: 250 gramų
    • džiovintos spanguolės: 50 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje sviestą išsukite su cukrumi bei druska. Įplakite kiaušinį bei vanilę. Berkite miltus, kepimo miltelius bei minkykite tešlą. Galiausiai įminkykite šokolado gabaliukus bei spanguoles. Tešlą apdenkite bei pastatykite į šaldytuvą, kad pastovėtų per naktį.
  2. 2. Tuomet įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Kepimo skardą išklokite su sviestiniu popieriumi. Iš tešlos formuokite graikinio riešuto dydžio kamuoliukus, dėkite į skardą bei delnu priplokite. Palikite didelius tarpus, nes kepdami sausainiai stipriai išsiplės. Kepkite, kol gražiai paruduoja. Palikite vėsti skardoje, kol sausainiai pasidaro tvirti. Skanaukite!
Sausainiai su baltuoju šokoladu
Sausainiai su baltuoju šokoladu