Neseniai Jums rodžiau kaip pasigaminti silkę su svogūnų džemu ir džiovintomis slyvomis, o šiandien noriu parodyti kiek kitokį variantą su spanguolėmis. Šiam variantui reikia vos 5 ingredientų, tačiau kai jie susijungia tarpusavyje, jie sukuria vieną nuostabų patiekalą. Šį patiekalą įprastai gaminu per Kūčias, tačiau būna kartais tokių vakarų, kai labai pasiilgstu silkės, tada būtinai išsitraukiu šį receptą ir palepinu savo šeimą. Būtinai pamėginkite ir Jūs. :)
Ingredientai
silkės filė: tiek kiek telpa į silkinę
džiovintos spanguolės: 100 gramų
svogūnai: 2
cukrus: 1 valgomojo šaukšto
aliejus
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių spanguoles nuplaukite bei palikite pusvalandžiui šaltame vandenyje.
2. Per tą laiką supjaustykite griežinėliais svogūnus bei maždaug 5 minutes apkepinkite aliejuje.
Reklama
3. Bebaigiant kepti užbarstykite cukraus bei išmaišykite, kad cukrus tolygiai pasiskirstytų. Kepkite dar maždaug 2-3 minutes.
4. Tuomet nupilkite vandenį nuo spanguolių, nusausinkite bei suberkite į kepančius svogūnus. Viską dar pakepinkite kokią minutę ar dvi.
5. Po to silkę supjaustykite norimo dydžio gabaliukais bei išdėliokite silkinėje.
6. Per vidurį sudėkite atvėsusį svogūnų bei spanguolių pagardą.