Silkės mišrainė - tartaras su bananais ir avokadais

2019-11-10 Autorius Gamina Vanagai

Silkės mišrainė - tartaras su bananais ir avokadais
Silkę su bananais ir avokadais, pagal šį receptą, gaminau jau ne vieną kartą (ir tikrai gaminsiu dar ne vieną). Ji tikrai patiks visiems silkės mėgėjams, o esu tikra, kad tokių yra labai daug. O pats receptas tikrai paprastas ir pagamintį šį patiekalą visai nėra sunku.

Vietoje silkės šiame recepte idealiai tinka ir sūdyta lašiša.

Ingredientai

    • silkės filė: 2
    • kiaušiniai: 2
    • nepernokę bananai: 1 (didelio)
    • gerai išnokę avokadai: 1
    • mėgstamas majonezas: keletos šaušktų
    • apelsino sultys: iš 1 vnt.
    • laimo vaisiai: 1 (arba citrina)
    • grūsti pipirai
    • baziliko ir kalendros lapeliai: papuošimui (vietoje kalendros tinka ir mėta)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Silkę iš vakaro užmerkiame apelsino sultyse.
  2. 2. Kitą dieną supjaustykite kubeliais ir dėkite į pasirinktą indą ar formą.
  3. 3. Kiaušinį išvirkite, susmulkinkite ir dėkite sluoksniu ant silkės.
  4. 4. Tuomet bananą susmulkinkit ir dėkite ant viršaus, lengvai paspauskite.
  5. 5. Tada paskutinis sluoksnis - avokadą iki vientisos kreminės masės sutrinkite su mėgstamu majonezu bei užklokite ant viršaus.
  6. 6. Po to išspauskite laimo sulčių, pabarstykite pipirų, papuoškite baziliko bei kalendros (arba mėtos) lapeliais. Patiekite ir skanaukite!
  7. 7. Rekomendacija: Daugiau silkės receptų rasite: Silkės receptai.
Silkė su baravykais ir svogūnais
(3)