Man šis receptas tikras atradimas. Dabar kai tik turiu skumbrės, visada ją pasiruošiu šitaip ir visa šeima su šypsena ją valgome. Tikras skanumėlis.
Ingredientai
atšaldytos skumbrės: 3
Sūrymui:
vanduo: 1 litro
svogūnų lukštai: 2 saujų
juodosios arbatos arbatžolės: 2 valgomųjų šaukštų
druska: 3 valgomųjų šaukštų
cukrus: 5 valgomųjų šaukštų
Recepto paruošimas
1. Sūrymas skumbrės sūdymui: Pilkite vandenį į puodą, berkite druską, cukrų, svogūno lukštus bei arbatą, užvirinkite.
2. Po to atvėsinkite bei perkoškite.
Reklama
3. Tada nupjaukite plastikinį butelį, jis bus naudojamas kaip talpa sūdymui. Labiausiai patogu naudoti 1,5 arba 2 litrų plastikinį butelį nupjautu viršumi (bent jau man, kiti naudoja ir 1 litro).
4. Tuomet išdarinėtą skumbrę be galvų ir uodegų dėkite į plastikinį butelį bei užpilkite sūrymu.
5. Padėkite į šaldytuvą.
6. Po 3 parų sūdyta skumbrė arbatoje ir svogūnų lukštuose jau paruošta! Skonis kaip rūkytos.
Gerda
Pabandem siandien, bet uzviras super saldus, tai kilo klausimas ar nebus labai saldi?
Atsakyti
Gerda
Atsakyti
A
Atsakyti