Keptuvėje kepta tilapija su gražgarstėmis, kaparėliais ir pomidorais

2017-10-17 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Keptuvėje kepta tilapija su gražgarstėmis, kaparėliais ir pomidorais
Šitaip gamindami žuvį tilapiją užtruksite vos apie 10 minučių. O jos skonis gaunasi tikrai puikus. Sviesto ir kaparėlių padažas patiekalą padaro itin puikiu. 

Ingredientai

    • tilapijos file: 2
    • vanduo: 60 mililitrų
    • pomidorai: 2 (vidutinio dydžio)
    • grūstos aitriosios paprikos: žiupsnelio
    • gražgarstės: 50 gramų
    Padažui:
    • sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
    • kaparėliai: 1 valgomojo šaukšto
    • citrinos sultys
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje į keptuvę supilame vandenį bei sudedame skiltelėmis supjaustytus pomidorus, įberiame žiupsnelį grūstų aitriųjų paprikų bei uždedame tilapiją pagardintą druska. Uždengiame dangčiu bei ant vidutinės ugnies verdame maždaug 3-4 minutes.
  2. 2. Tada ant viršaus uždedame gražgarstes, uždengiame dangtį bei verdame apie 2-3 minutes, kol file šakutės pagalba lengvai atskiriamas gabalėlis (tampa trapi). Perdedame žuvį į lėkštę.
  3. Reklama
  4. 3. Švarioje keptuvėje išlydome sviestą.
  5. 4. Išspaudžiame pagal skonį citrinos sulčių, sudedame nusausintus kaparėlius, pagardiname druska bei užpilame ant žuvies.
  6. 5. Patiekiame ir skanaujame. Tikras skanumėlis!
  7. 6. Rekomendacija: Daugiau tilapijos paruošimo receptų rasite: Patiekalai iš tilapijos.
Kepti baklažanai su traškia žuvimi
(1)
Žuvis: Hokis su čorisu ir avinžirniais
(3)
Kepta lydeka su garstyčių plutele
(5)