Su medumi ir garstyčiomis marinuotas upėtakis, keptas gabaliukais

2024-04-14 Autorius WorldRecipes.lt

Su medumi ir garstyčiomis marinuotas upėtakis, keptas gabaliukais
Vakar labai norėjau atidaryti kepimo ant grotelių sezoną. O upėtakis man pačiai asmeniškai pats skaniausias būtent iškeptas ant grotelių gabaliukais, kai kvepia lengvu dūmeliu, todėl mėginau naują marinavimo būdą, kuris jau kurį laiką sukosi mintyse. Ir šiandien galiu Jus patikinti, skoniu žuvis pranoko visus mano lūkesčius. Tokio itin gero rezultato net pati nesitikėjau. Upėtakis išlieka labai sultingas, neišsausėja. Tiesiog pirštelius apsilaižyti galima.

Beje, šią žuvį drąsiai galima kepti tiek ant grotelių, tiek orkaitėje, tiek keptuvėje. Visais būdais gausis nuostabiai.

Mes garnyrui pasirinkome valgyti su šviežių daržovių salotomis bei su ciberžole išvirtais ryžiais. 

Ingredientai

    • upėtakiai: 1 (~1,5 kilogramo)
    Marinatui:
    • aštrios garstyčios: 2 arbatinių šaukštelių su kaupu
    • medus: 1 arbatinio šaukštelio su kaupu
    • meksikietiški žuvies prieskoniai: 2 arbatinių šaukštelių (naudoju Saldva)
    • aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių upėtakį nuskuskite, išskroskite, gerai išplaukite, nusausinkite.
  2. 2. Nupjaukite galvą, uodegą, papilves (tai galite sunaudoti žuvienei) bei supjaustykite žuvį maždaug 3-4 centimetrų storio gabaliukais.
  3. Reklama
  4. 3. Tada į nedidelį indelį dėkite garstyčias, medų, aliejų bei prieskonius, viską gerai sumaišykite ir šiuo mišiniu aptepkite žuvies gabaliukus.
  5. 4. Palikite juos marinuotis šaldytuve per visą naktį.
  6. 5. Prieš kepdami, apibarstykite druska.
  7. 6. Kepkite ant gerai iškūrentų žarijų, keptuvėje arba orkaitėje, kol gražiai apkepa.
  8. 7. Patiekite su pasirinktu garnyru ir skanaukite!
Su medumi ir garstyčiomis marinuotas upėtakis, keptas gabaliukais
Eršketas - kaip kepti folijoje
(3)