Skumbrė gaunasi švelni ir skani! Su šiuo receptu tu visam laikui pamirši pirktinę žuvį!

2019-12-14 Autorius WorldRecipes.lt

Skumbrė gaunasi švelni ir skani! Su šiuo receptu tu visam laikui pamirši pirktinę žuvį!

Ingredientai

    • skumbrės: 2
    • svogūnų: 1
    • maltų juodųjų pipirų: iš 12-15 žirnelių (malame patys)
    • lauro lapų: 5
    • citrinų: 0,5
    • vandens: 500 mililitrų
    • druskos: 2,5 valgomojo šaukšto
    • cukraus: 1,5 valgomojo šaukšto
    • aliejaus: 2-3 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia išdarinėkite skumbrę. Nupjaukite galvą, pašalinkite vidurius, kruopščiai nuplaukite ir supjaustykite gabalėliais.
  2. 2. Nulupkite svogūną ir supjaustome žiedais.
  3. Reklama
  4. 3. Citriną supjaustykite pusžiedžiais.
  5. 4. Tuomet į gilią lėkštę dėkit skumbrę sluoksniais.
  6. 5. Kiekvieną žuvies sluoksnį "užklokite" svogūnu, citrina, lauro lapais bei pipirų žirneliais.
  7. 6. Po to į puodą pilkite vandenį ir užvirinkite.
  8. 7. Dėkite druską, cukrų ir aliejų, permaišykite. Palikite atvėsti.
  9. 8. Paskui gautu sūrymu užpilkite skumbrę, uždenkite dangčiu arba maistine plėvele.
  10. 9. Dėkite į šaldytuvą vienai parai, o po to jau galite lepintis!

Vitalija Vait

O kaip, ar oda nulupti, prieš marinavima?
Atsakyti

undefined

Nereikia nulupti.

Zita

O actas i marinata nepriklauso?
Atsakyti

Nijole

Yra citrina ir to užtenka

Vita

Karšta marinatą pilti
Atsakyti

Valdas Valdas

Aiškiai parašyta atvėsinti, višta tu žabala

Irena

O paskaityt sunku?

dziedukas

O kokia skumbrė? Sūdyta ar šaldyta? Atšildyta? Marinatas be acto? Ar tikrai?
Atsakyti

Bobcė

Tik ką tik šviežiai sužvejota

kazimiera sadauskiene

žinoma, kad reikia acto ir gana stiprų marinatą reikia padaryti kitai ta žuvis ištiš darau tai jau n metų

Tomas

Iš receptas ant 1kg skumbres?
Atsakyti

Aldona

Kam tas vanduo iš viso? Ir dar tiek daug.
Atsakyti

Laimuže

Jeigu 3 skubrem. Jeigu 1 skumbrei - dalinkit visus intigrentus iš 3 . Ir bus super.
Atsakyti

Sengalvėlė

Kažin kur gauti tą šviežiai sužvejotą?
Atsakyti

Aldona

Visada pilu karštą marinatą
Atsakyti

Amy

Nebejuokinkit, nes dar kokia nepatyrusi šeimininkutė rimtai užpils karštu....

Nijolė

malti juodi pipirai iš 12-15 žirnelių, kurioj vietoj jie barstomi? nes žirneliai klojami su svogūnais ir citrina???
Atsakyti

Baba

Pipirai dedami po skumbrės uodega......

Aldona

Pilu tik karštą marinatą, taip ir saugu, ir skanu
Atsakyti

Lina

Pilu tik karštą marinatą. Daug skaniau.
Atsakyti
Troškintas karpis
(2)
Žuvies maltinukai su daržovėmis
(4)
Keptuvėje kepta lydeka su pomidorų padažu ir bulvių koše
(5)