Kai užsimanau skanios žuvies visada prisimenu šį receptą - orkaitėje keptą rudagalvę menkę grietinėlėje su bulvėmis. Paskutinį kartą ją kepiau net 2 dienas iš eilės, nes tikrai taip skanu.
Ingredientai
rudagalvė menkė: 1 kilogramo
grietinėlė: 450 gramų
pienas: trupučio
bulvės: ~5-6
svogūnai: ~2-3
žuvies prieskoniai
mėgstami prieskoniai
Recepto paruošimas
1. Pastebėjimas: Aš pati visada perku šaldytą menkę, tai pirmiausia ją atšildau. Šiaip esu beveik tikra, kad galite naudoti ir kikokią žuvį, paliksiu tai jūsų eksperimentams.
2. Supjaustykite gabaliukais žuvį ir ištrinkite ją žuvies prieskoniais. Palikite, kad marinuotųsi, kol atliksite visus kitus veiksmus.
Reklama
3. Per tą laiką nuskuskite bulves ir supjaustykite jas plonais griežinėliais. Aš pati tam naudoju specialią pjaustyklę, kad griežinėliai gautųsi labai ploni.
4. Tuomet pusžiedžiais supjaustykite svogūnus.
5. Dabar viską susluoksniuosime. Į kepimo indą paeiliui dėliokite žuvį, svogūnus bei bulves.
6. Tada bulves pabarstykite prieskoniais. Po to užpilkite grietinėlę, ir jeigu trūksta skysčio pridėkite pieno, kad viskas būtų beveik apsemta.
7. Kepkite maždaug 50-60 minučių iki 170-180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje (patikrindamos, ar jau iškepė bulvės). Pusę laiko kepame uždengusios viską folija, o likusią dalį be jos.
8. Rekomendacija: Daugiau menkės receptų rasite: Menkės receptai.
Irena
Skaniausias būdas paruošti žuvį. Pirštelius galima apsilaižyti valgant. :)
Atsakyti
Irena
Atsakyti